Впемя підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порції: 12

Склад:

  • 1200 г свинини
  • 2 свіжих помідора
  • 200 г твердого сиру
  • 50 г козячого сиру
  • 300 г свіжих грибів
  • 2 цибулини
  • 100 г майонезу
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 ч. л. солі
  • свіжа зелень для прикраси

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Приготування:

Сьогодні ми покажемо вам найсмачніший рецепт м'яса по-французьки з грибочками і свіжими помідорами. Така страва відмінно доповнить будь-який стіл.

  1. Свинину краще брати свіжу, не розморожену, так як в процесі розморожування м'ясо втрачає досить велику кількість соку, так необхідного нам у готовому блюді.
  2. Отже, наріжте шматок свинини медальйонами товщиною 1 см. Кожен шматочок буде важити приблизно 100 г, і у вас вийде 12 порцій.
  3. Оберніть кожен шматочок свинини в харчову плівку або ж просто помістіть у звичайний целофановий пакет. Це необхідно для того, щоб м'ясо в процесі відбивання не стало рваним, а бризки не розліталися по кухні. Відбийте медальйони з обох сторін. Вони повинні стати ширше і тонше в 1,5-2 рази. Посоліть і приправте улюбленими спеціями (в даному випадку це просто чорний перець), викладіть на деко впритул один до іншого.
  4. Ріпчасту цибулю необхідно нарізати дуже тонкими півкільцями, потім розділити на пір'я і розкласти поверх м'яса, рівномірно розподіляючи їх по всій поверхні м'ясної. Велика кількість цибулі в даному випадку додає м'ясу неймовірну соковитість.
  5. Зверху тонкою сіточкою нанесіть майонез або ж інший соус по вашому смаку – сметану або йогурт, наприклад.
  6. Печериці очистити, знявши тонку плівку з капелюшка гриба. Хоча в тому випадку, якщо печериці молоді і свіжі, цього можна не робити, їх досить буде вимити і злегка просушити. Наріжте гриби пластинами і викладіть поверх цибулі і майонезу.
  7. Свіжі помідори наріжте кільцями. Додайте нарізані томати поверх грибів, трохи посоліть.
  8. В кінці засипаємо блюдо твердим сиром . Натріть його на крупній тертці і рівномірно укладіть по центру кожного шматочка помідора, так як в процесі запікання сир плавиться і розтікатися по м'ясу.
  9. Зверху можна натерти на дрібній тертці трохи гострого овечого сиру - це додасть більш яскравого смаку.
  10. Запікайте м'ясо по-французьки з помідорами і печерицями в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40-50 хвилин. Коли сир підрум'яниться, а волога випарується, можна діставати деко з духовки. Дайте йому відпочити ще на 5-7 хвилин, це дозволить м'яса залишитися соковитим.
  11. Готову страву подаємо гарячим. Приємного апетиту!