Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 1 год
Порції: 4
Інгредієнти:
- 400 г курячого філе
- 500 г круглого рису
- 2 цибулини
- 3 моркви
- 6 зубчиків часнику
- сіль за смаком
- рослинне масло за смаком
- приправа для плову за смаком
Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще
Приготування:
- Сьогодні ми будемо готувати рецепт плову з куркою в глибокій сковороді. Щоб приготувати цей смачний покроковий рецепт швидко можна взяти розсипчастий рис, філе курки, а щоб плов був соковитий доповнити морквою, цибулею і часником. Також ви можете зробити вегетаріанський плов або дієтичний з індичкою. Вартість таких рецептів зовсім невелика. Простий і швидкий рецепт плову з м'ясом - це відмінне домашнє блюдо, яке сподобається кожному. Такий рецепт відмінно підійде для початківців. Приступимо.
- Цибуля нарізати великими квадратами (щоб він добре відчувався в плові).
- Моркву помити, почистити і потерти на крупній тертці.
- Курку порізати невеликими шматочками.
- На розігрітій звичайної сухій сковороді або каструлі без кришки обсмажити цибулю до золотистого кольору в рослинній олії, щоб він залишався соковитим.
- Додати порізане куряче філе ( можна замінити курячими ніжками) і злегка підсмажити разом з цибулею.
- До смаженого цибулі і курячому філе додають порізану брусочками моркву. Накрити кришкою і тушкувати близько 5 хвилин до пропареного стану. Курка стане м'якою.
- Відкрити кришку і покроково додати спеції: барбарис, зіру (кумин), куркуму, суміш перців, сіль. З сіллю потрібно бути обережним — рис дуже добре вбирає сіль, і виправити пересолений плов навряд чи вийде.
- Залити водою, щоб вона покривала м'ясо. Готуватися він повинен на невеликому вогні під кришкою близько 20-25 хвилин.
- Тепер головне, рис промити (4-5 раз під водою – так щоб вода текла прозора). Засипати рисом м'ясо і, головне, не перемішувати.
- Останній етап – залити рис водою, щоб вона покривала його на 1,5-2 див. Тушкувати під кришкою. Варимо рис правильно і обережно, щоб він не вийшов слипшимся.
- За 15 хвилин беремо 6 зубчиків часнику, не очищаючи його вдавлюємо в рис. Знову накриваємо кришкою і готуємо до готовності рису і повного вбирання води ще близько 10 хвилин. Золотистий курячий плов готовий. Переконайтеся сто це найкращий російський рецепт смачного рису.