Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 16 шт. болгарського перцю
- 3 баклажана
- 4 морквини
- 2-3 лука
- 15 помідорів
- 3-4 зубчики часнику
- 100 г петрушки
- сіль за смаком
- перець за смаком
- 3-4 шт. лаврового листа
- 100 г рослинного масла
- 500 мл води
Популярні новини зараз
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще
Приготування:
Сьогодні ми покажемо вам рецепт солодкого болгарського перцю з помідорами, цибулею, морквою, часником, паприкою і овочами шматочками. Цей рецепт готується за допомогою смаженого овочевого рагу з томатами. Якщо ви хочете зробити цей рецепт більш ситним, то можете додати м'ясо (свинина відмінно підійде). Щоб смачно обсмажити овочі важливо слідувати інструкції, тоді ваш перець тушкований вийде дуже смачним.
- Щоб приготувати цей рецепт беремо солодкий болгарський перець. Ретельно промиваємо його під проточною водою. Ножем зрізаємо хвостики і відчищаємо внутрішність перців від насіння і прожилок. Ще один раз промиваємо перець під проточною водою. Укладаємо його в глибоку миску.
- Поставте кип'ятитися чайник з водою. Очищені перець заливаємо окропом з чайника. Даємо йому постояти в гарячій воді 3 - 5 хвилин. Відставляємо його в сторону і даємо можливість обсохнути.
- Промиваємо баклажани під проточною водою. Акуратно ножем зрізаємо з баклажанів хвостики і синю шкірку. Очищені баклажани нарізаємо їх на середні кубики.
- Беремо моркву. Промиваємо під проточною водою. Ножем відчищаємо моркву від верхньої шкірки. Повторно промиваємо її під проточною водою. Даємо обсохнути і натираємо на крупній тертці. Укладаємо наш інгредієнт в тарілку.
- Включаємо плиту. Ставимо на неї сковороду і вливаємо трохи рослинного масла. Після того, як масло в сковороді розігрілося, викладаємо в неї моркву. І помішуючи її дерев'яною лопаткою, готувати до золотистого кольору.
- Відчищаємо ножем свіжу цибулю від шкірки. Промиваємо під проточною водою. Нарізаємо цибулю середнім кубиком.
- Знову ставимо сковороду на плиту. Додаємо трохи масла. Приблизно стільки ж, скільки і для моркви, 30 грам. На розігріту сковороду укладаємо нарізану цибулю і смажимо її до готовності.
- Розігріваємо воду до окропу. Беремо помідори. Промиваємо їх під проточною водою. Укладаємо їх в глибоку миску. Заливаємо окропом і даємо постояти 1 або 2 хвилини. Десять помідорів треба нарізати середніми кубиками.
Беремо п'ять почищених і відкладених нами помідорів. Ставимо тертку в глибоку тарілку. І прямо в неї натираємо томати. - Беремо 3-4 зубчики часнику. Відчищаємо його від шкірки і дрібно нарізаємо. Підготовлений часник викладаємо на окрему тарілку.
- Беремо 100 грам петрушки. Промиваємо її під проточною водою. Злегка стряхиваем. Кладемо на обробну дошку. Даємо обсохнути і дрібно нарізаємо її ножем. Готову петрушку викладаємо на окрему тарілку.
- Продовжуємо гасити наші овочі ще приблизно 10 - 15 хвилин. За цей час баклажани повинні стати м'якими, а сік з помідор весь випарується. У погашені баклажани додаємо смажену цибулю і моркву. Тушкуємо овочеву суміш ще 5 хвилин. Додаємо сіль і перець за смаком. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо дерев'яною лопаткою. Тушковане овочеве рагу готове. Тепер перейдемо до приготування основного блюда.
- Беремо підготовлений перець і акуратно і швидко чайною ложечкою наповнюємо його готовим овочевим фаршем. Після того як весь перець нафарширований укладаємо його в глибоку каструлю і заливаємо водою. Звірку на фарширований перець виливаємо заздалегідь приготовлений томатний сік з м'якоттю і кладемо лавровий лист.
При слабкому кипінні тушкуємо перець протягом 10-15 хвилин. Блюдо готове. Такий простий покроковий рецепт відмінно доповнить будь-який стіл.