Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 800 р яловичини без кістки
- 7 ст. л. оливкової олії
- 2 ч. л. гірчиці
- 2 ч. л. меду
- 1 ч. л. чорного меленого перцю
- 1 ч. л. паприки
- 1 ч. л. базиліка
- 2 ч. л. солі
Приготування:
Запечена яловичина в медовому соусі з гірчицею - це універсальний рецепт на всі випадки життя. Запечене м'ясо в маринаді з медом і в гірчичному соусі готується досить просто. Для цієї страви також підійде телятина, яловича або вирізка, корейка, свинина. Запікати страву можна в фользі, в рукаві в духовці. Маринувати яловичину з медом краще трохи заздалегідь. Також можна маринувати в соєвому соусі, доповнити кунжутом, яблуками, чорносливом і тд.
- М'ясо миємо й обсушуємо паперовими рушниками.
- У мисці змішуємо оливкова олія, мед, гірчицю, сіль, чорний перець, паприку,базилік сушений.
- Перемішуємо всі спеції.
- М'ясо гарненько маринуємо в отриманому соусі зі всіх сторін і залишаємо на годину при кімнатній температурі.
- Після маринування загортаємо м'ясо у фольгу і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на годину.
- По закінченні часу дістаємо м'ясо і відкриваємо фольгу і ставимо ще на 10–15 хвилин назад у духовку, щоб утворилася скоринка. Якщо є функція гриля, то в цьому режимі буде ідеально.
- Дістаємо з духовки, знову закриваємо фольгою і залишаємо відпочити ще хвилин на 10. Соковита, смачна яловичина в гірчиці і з медовим соусом готова. Приємного апетиту!