Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 30 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 2 шт свинячого язика
- 1 цибулина
- 2 лаврових листа
- 10 г желатину
- 1 яєчний білок
- сіль за смаком
- зелень за смаком
Популярні новини зараз
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
Показати ще
Приготування:
- Сьогодні ми покажемо вам як смачно і правильно зробити холодець зі свининою, а саме зі свинячим язиком. Приготувати такий рецепт не складе особливих труднощів, все що вам знадобиться - це небагато часу і свинячий мову. Також низька калорійність цієї страви порадує багатьох. Готуємо покроковий рецепт холодцю, який відмінно доповнить будь-який стіл. Доповнити рецепт також можна овочами і майонезом.
- Мова ретельно вимити, перекласти в каструлю і залити холодною водою. На сильному вогні довести воду до кипіння, потім цю воду злити і мови ще раз промити.
- Знову залити мови холодною водою, додати цибулю і пару лаврових листочків. На невеликому вогні варити мови 2 години під кришкою. За півгодини до готовності воду необхідно посолити.
- Готові відварні мови відразу опустити в холодну воду до повного охолодження.
- Мови для заливного ретельно очистити від шкірки.
- Бульйон, в якому варився язик, охолодити, ложкою зняти жир і процідити через щільну марлю.
Для заливного знадобиться приблизно 500 мл бульйону. - Для бульйону необхідно збити трохи підсолений білок в густу піну.
- В охолоджений бульйон додати білкову піну і перемішати.
- Довести бульйон з білком до кипіння, остудити і знову довести до кипіння. Після того, як двічі його закип'ятити, білок згорнеться білими грудками. Варимо ретельно, щоб м'ясо не було сухе.
- Далі його необхідно процідити через щільну марлю. Тепер бульйон для заливного стане набагато прозорішим.
- Бульйон знову нагріти і з'єднати з набряклим желатином, ретельно перемішати до повного розчинення желатину. При необхідності трохи досолити.
- Відварний язик нарізати невеликими порційними шматочками.
- Розкласти скибочки на блюді в необхідному порядку. За бажанням прикрасити.
- На дно тарілки налити трохи бульйону, ложкою поливаючи кожен скибочку і прикраса, щоб зафіксувати оформлення страви. Поставити тарілку на 20 хвилин у холодильник.
- Потім залити бульйоном всю тарілку і знову прибрати в холодильник на 3 години до повного застигання. Смачний рецепт холодцю зі свинини готовий. Приємного апетиту!