Пиріг з полуницею є десертом на всі випадки життя. Нова ведуча проекту Ревізор Юлія Панкова розповіла, як за допомогою одного рецепту підкорити самого вибагливого гурмана.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Вам знадобиться:
• Борошно – 500г
• Цукор – 250 г
• Ванільний цукор – пачка
• Вершкове масло – 200 г
• Жирний сир – 100 г
• Яйця – 3 шт. + жовток – 1 шт
• Жирна сметана – 1 ст. л.
• Полуниця (як можна більше!), суниця, малина.
• Варення з червоних ягід – 1 банку.
• Желатин – 1 пачка (15 г), або 2 аркуша.
Як приготувати тісто:
Жовток одного яйця змішати з рубаним вершковим маслом кімнатної температури. Додаємо три яйця і відправляємо в блендер. Тісто варто замішувати на невеликих обертах. Це можна зробити руками. З отриманої маси потрібно зробити кулю і відправити в холодильник на 30 хвилин.
"Випікаємо корж "наосліп»" Оскільки нам не потрібно, щоб тісто піднялося, викладене тісто накриваємо фольгою, а зверху засипаємо бобами (камінцями) – чимось твердим. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин", - розповідає Ревізор.
Як приготувати начинку:
1. Робимо "покриття для ягід". Беремо розсипчастий желатин (15 г), додаємо його в підігріте варення, яке перед цим перетираємо через сито. Перемішуємо желатин з варенням, даємо охолонути.
З листовим желатином інша історія. Його замочуємо в холодній воді, потім віджимаємо і вводимо в варення (теж перетерте через сито) на маленькому вогні доводимо до повного розчинення;
2. Після того як корж охолов, готуємо "сирну подушку для ягід" з сиру і ванільного цукру. Все це в блендері збиваємо до консистенції крему.
Після цього даємо коржу охолонути і намазуємо його сирним кремом. Далі потрібно викласти ягоди таким чином, щоб заповнити всі порожнечі. Спочатку варто викласти полуницю, а потім малину, лохину і суницю. В кінці рясно покриваємо всю поверхню "джем" і желе.
Нагадаємо, смачний джем з червоної смородини.
Як повідомляв Знай. ua, три секрети, як вибрати ідеальну шаурму.
Також Знай. ua писав, що готуємо роли з авокадо.