Відмовитися від смачного соковитого чебурека складно. Чебуреки — це тонка хрустка скоринка і соковита, м'ясна начинка з травами і спеціями. Потрібно не так багато часу, щоб приготувати справжні апетитні чебуреки вдома. Ці золотисті пиріжки, приготовані за найкращим
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля чебуреків знадобляться:
- 4 склянки борошна (250 мл);
- 320 мл води;
- 2 ст. л. горілки;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. соняшникової олії;
- 0,5 ч. л. солі;
- 800 грамів фаршу (свинина, яловичина);
- 0,5 кг цибулі;
- сіль і перець за смаком.
Приготування чебуреків
Тісто: Воду, поставити на вогонь, додати сіль, масло і довести до кипіння. Коли вода закипить, додати 0,5 склянки борошна, перемішати вінчиком, зняти з вогню і дати масі охолонути. Потім додати яйця, горілку і поступово просіяне борошно. Тісто не повинно липнути до рук, при необхідності можна додати ще борошна. Готовому тісту дати постояти 30 хвилин. Через 30 хвилин знову вимісити і дати ще постояти 15-20 хвилин. Потім можна приступати до приготування чебуреків. Таке тісто можна робити заздалегідь і зберігати його в холодильнику 1-2 дні.
Фарш: Пропустити через м'ясорубку яловичину і свинину, додати до м'яса цибулю, посолити, поперчити за смаком.
Тепер відріжте від тіста кульку, приблизно розміром із тенісний м'ячик. Розкачайте тісто в тонкий пласт. Викладіть на одну половинку коржа начинку (прибл. 2-2,5 ч. л. фаршу), додайте невеликий шматочок вершкового масла, накрийте другою половиною тіста, і защипайте краї.
Чебуреки можна смажити у фритюрниці або на сковороді з високими бортами, наливайте велику кількість олії. Чебуреки необхідно смажити з двох сторін, до золотистого кольору.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав, навіть бабуся позаздрить —