Дружина популярного співака Артіка Раміна Умрихіна поділилася зі своїми підписниками
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися"На численні прохання, пишу вам рецепт узбецького плову (зберігайте відразу). Вирішила, що поки всім доводиться готувати вдома, буду ділитися з вами рецептами своїх улюблених страв під тегом # готовимсраминой", - йдеться у підписі до фото.
Стандартні пропорції для плову — беремо рівні частини рису, м'яса (можна телятину або яловичину) і моркви. Раміна наголошує, що рис краще брати басматі. Кількість цибулі може варіюватися, але становити не менше 1-2 головок.
Приготування:
1. Нарізаємо цибулю кільцями або півкільцями, моркву — великими брусочками, м'ясо — кубиками.
2. Гарненько розігріваємо казан і виливаємо в нього багато олії (приблизно 300 мл).
3. Обсмажуємо в ньому цибулю до золотисто-коричневого кольору.
4. Потім додаємо м'ясо, добре обсмажуємо його.
5. Коли м'ясо і цибуля будуть готові, закидаємо до них моркву. Вона смажиться кілька хвилин до розм'якшення.
6. Потім всі інгредієнти заливаємо гарячою водою. Вона повинна покривати м'ясо на 1-2 см.
7. Додаємо спеції (зіра, барбарис, сухофрукти тощо). І трохи більше солі, ніж ви любите: рис її вбере, інакше плов буде прісним.
8. Варимо бульйон не менше 20 хв.
9. Після того, як зірвак приготується, в нього закладаємо промитий рис (якщо необхідно доливаємо ще гарячої води так, щоб вона трохи покривала блюдо), додаємо цілісний очищений часник. Все це тушкуємо у відкритому вигляді на великому вогні до повного вбирання води.
10. Потім зменшуємо вогонь на мінімальний, перемішуємо, збираємо все в гірку, закриваємо кришкою і тушкуємо хв 20 (не піднімаючи кришку). Після цього перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 10.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав, навіть бабуся позаздрить —