Дружина популярного співака Артіка Раміна Умрихіна поділилася зі своїми підписниками рецептом справжнього узбецького плову. Пост з фотографіями на різних етапах приготування страви Раміна розмістила в Instagram.

"На численні прохання, пишу вам рецепт узбецького плову (зберігайте відразу). Вирішила, що поки всім доводиться готувати вдома, буду ділитися з вами рецептами своїх улюблених страв під тегом # готовимсраминой", - йдеться у підписі до фото. Раміна Умрихіна

Узбецький плов, фото: instagram / jro888
Узбецький плов, фото: instagram / jro888

Стандартні пропорції для плову — беремо рівні частини рису, м'яса (можна телятину або яловичину) і моркви. Раміна наголошує, що рис краще брати басматі. Кількість цибулі може варіюватися, але становити не менше 1-2 головок.

Приготування:

Популярні новини зараз

Коли і навіщо українці знову переведуть годинник на "зимовий" час: західні регіони можуть постраждати

Таїсія Повалій повернулася до України після "втечі" слідом за Януковичем: "Вважають мене ворогом"

"Слугу" Зеленського Галину Третьякову "вигнали" з Ради за скандал з покійним Антоном Поляковим

Колишній Ані Лорак Юрій Фальоса пошкодував про витрачені на співачку гроші: "Їй купували прокладки, бензин, білизну..."

Показати ще

1. Нарізаємо цибулю кільцями або півкільцями, моркву — великими брусочками, м'ясо — кубиками.
2. Гарненько розігріваємо казан і виливаємо в нього багато олії (приблизно 300 мл).
3. Обсмажуємо в ньому цибулю до золотисто-коричневого кольору.
4. Потім додаємо м'ясо, добре обсмажуємо його.
5. Коли м'ясо і цибуля будуть готові, закидаємо до них моркву. Вона смажиться кілька хвилин до розм'якшення.
6. Потім всі інгредієнти заливаємо гарячою водою. Вона повинна покривати м'ясо на 1-2 см.
7. Додаємо спеції (зіра, барбарис, сухофрукти тощо). І трохи більше солі, ніж ви любите: рис її вбере, інакше плов буде прісним.
8. Варимо бульйон не менше 20 хв.
9. Після того, як зірвак приготується, в нього закладаємо промитий рис (якщо необхідно доливаємо ще гарячої води так, щоб вона трохи покривала блюдо), додаємо цілісний очищений часник. Все це тушкуємо у відкритому вигляді на великому вогні до повного вбирання води.
10. Потім зменшуємо вогонь на мінімальний, перемішуємо, збираємо все в гірку, закриваємо кришкою і тушкуємо хв 20 (не піднімаючи кришку). Після цього перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 10.

Узбецький плов, фото: instagram / jro888
Узбецький плов, фото: instagram / jro888

Узбецький плов, фото: instagram / jro888
Узбецький плов, фото: instagram / jro888

Узбецький плов, фото: instagram / jro888
Узбецький плов, фото: instagram / jro888

Узбецький плов, фото: instagram / jro888
Узбецький плов, фото: instagram / jro888

Узбецький плов, фото: instagram / jro888
Узбецький плов, фото: instagram / jro888

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Наполеон" відпочиває — як приготувати Єгипетський торт так, щоб просили ще. Рецепт простого, але водночас дуже смачного десерту

Як повідомляв портал "Знай.ua", чи можуть бути корисними кава, хліб та шоколад? Дієтологи розвіяли сумніви щодо популярних продуктів і розповіли про основи правильного харчування

Також "Знай.ua" писав, навіть бабуся позаздрить — традиційні голубці по-новому змусять кожного проковтнути виделку. Як приготувати звичайні голубці з рисом і фаршем, ліниві голубці з рисом і фаршем, а також голубці з картоплею.