Як відомо, Пасха вже на носі та час задуматися про святкові куличі. Приготувати великодню здобу з родзинками, цитрусовою цедрою та білковою глазур'ю досить нескладно. Легким і дуже смачним рецептом поділився жіночий портал Ivona.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інгредієнти:
- 6 яєць;
- 2 яєчних жовтки;
- 400 мл молока;
- 200 г маргарину;
- 60-70 г свіжих дріжджів;
- 1000-1300 г борошна;
- 250 г цукру;
- 300 г родзинок;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- цедра 1 лимона;
- ½ ч. л. солі.
Для глазурі:
- 2 яєчних білка;
- 1/3 ч. л. порошку лимонної кислоти;
- 150 г цукру;
- кілька крапель лимонної есенції.
Приготування:
Спочатку слід підігріти молоко та маргарин. Яйця, жовтки, ванільний цукор, цукор, цедру лимона і сіль потрібно поєднати в одній ємності. Потім необхідно додати підігріте молоко та маргарин. Після цього потрібно ретельно перемішати масу. Далі всипати родзинки і розкришити дріжджі. Перемішати ще раз і в кілька прийомів всипати борошно. Замісити не дуже круте тісто, яке потім слід накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце на 40-50 хвилин.
Після того, як тісто підійшло, сформувати кульки і укласти їх в форму, заповнивши її на 2/3 об'єму. Духовку необхідно нагріти до 70 градусів, потім вимкнути нагрів і поставити форми з тестом на расстойку на 25 хвилин. Далі випікати паски при температурі 200 градусів від 30 до 50 хвилин, в залежності від їх форм.
Для того, щоб приготувати глазур, спочатку потрібно збити білки з цукром, лимонною кислотою і в кінці збивання додати лимонну есенцію (можна замінити лимонним соком або будь-яким цитрусовим соком, або ж лимонною кислотою). Вже готові гарячі паски слід змастити підготовленої глазур'ю і за бажанням прикрасити цукровий декором.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, що учасниця реаліті "Зважені та щасливі" Юлія Науменко розповіла, як вдома можна приготувати хлібець.
Як повідомляв портал "Знай.ua", читачам розкрили три таємних інгредієнта вінегрету.
Також "Знай.ua" писав, що фіналістка популярного шоу "Супермодель по-українськи", зірка серіалу "Київ вдень і вночі" Вікторія Маремуха поділилася рецептом сирників.