Борщ - головна страва української кухні, прославилась на увесь світ. Вона смакує найвибагливішим гурманам. А от ставлення до приготування борщу різне.

І якщо французи, прочитавши рецепт, з подивом запитують: ″А для чого ви варите салат?″, то росіяни довго не думаючи, просто ″прихватизували″ собі цю страву. І сьогодні важко знайти ресторан у тій же Москві, де б в меню не було українського борщу.

Щоправда, означення ″український″ з меню видаляють. І, як виявляється, не лише означення. Дехто навіть намагається внести свої корективи в рецепт української страви, але виходить, м'яко кажучи, не дуже — не дуже гарно і не дуже смачно.

Так, кухар з 10-річним стажем роботи в популярному ресторані Москви вирішив поповчати господинь, як правильно готувати борщ.

Він відшукав в рецепті зайвий овоч. За словами російського кухара, таким є перець. Замість нього ″знавець″ пропонує класти в борш кабачок.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

червоний український борщ, фото: zelenasadyba
червоний український борщ, фото: zelenasadyba

″Набір продуктів для улюбленого борщу незмінний спокон віків, але є табу, про який мало хто знає. Перець туди кладуть ″від нічого робити″ або по сезону, не розуміючи, як згубно він впливає на смак. А якщо перцю поклали 5 штук, то прощай насичений колір! Так робити не можна, господині! Перець забиває собою неповторні нотки інших овочів, від чого борщ стає баландою. Можна зелень, можна навіть кабачок, але не перець - це вже занадто!″

За словами російського кухаря, мова йде про звичайні і дешеві сорти перцю.

″А от болгарський перець - справа інша, цей овоч дає солодкість, але з ним ″грати в борщ″ теж небезпечно″, - зазначає він.

″Грати в борщ″ справді не варто. Це прекрасно знають українські господині, в яких ця страва завжди виходить смачною. Адже в українок є свій секрет приготування — готувати потрібно з любов'ю.

Борщ у глиняному горщику, фото: tourist.pl.ua
Борщ у глиняному горщику, фото: tourist.pl.ua

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати деруни з яблуком і томатним соусом

Як повідомляв портал Знай.ua, знаний український кулінар Євген Клопотенко смачно розповів про свої 5 фірмових рецептів

Також Знай.ua писав, як приготувати ліниві вареники з сиру