Буженина - страва з запеченого зі спеціями шматка м'яса, зазвичай свинячого. Вона відома ще з праслов'янських часів. Їдять її як холодною, так і гарячою.

Оскільки Великдень знаменує собою закінчення Великого посту, то традиційно на нього готують м'ясні страви, у тому числі й буженину.

Буженина, фото elenaermolenko.com
Буженина, фото elenaermolenko.com

Багато хто вважає буженину складною стравою і боїться братися за її приготування, але дарма - засвоїти простий рецепт зможе кожний.

Блогерка Олена Єрмоленко пропонує такий рецепт.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Буженина, фото elenaermolenko.com
Буженина, фото elenaermolenko.com

М'ясо, краще задню частину, нашпигувати часником і розмарином, додати сіль, перець, спеції для гриля (також за смаком можна використати тим'ян, коріандр, суміш італійських трав тощо). Намазати гірчицею і залишити на 3 години в холодильнику. Потім у форму з м'ясом треба налити гарячої води і відправити все в духовку на температуру у 160 градусів до готовності.

Готовність страви можна перевірити штрикнувши її - сік, який витікає, має бути прозорим, а не рожевим.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт Царської сирної паски — навіть випікати нічого не потрібно, швидко і смачно.