Як відомо, багатьом українцям зараз доводиться сидіти вдома без діла через запровадженого карантину в країні. Однак відомий кулінар і переможець шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко дав унікальну можливість "відправиться до Індії. Знаменитість поділився з шанувальниками рецептом смачного і пряного баттер чікену на своєму YouTube-каналі.

Інгредієнти:

  • 500 г - стегно куряче;
  • 2-3 зубчики – часник;
  • 3 шт. – томат;
  • 1 шт. - червоний лук;
  • 100-150 мл - бульйон курячий;
  • 1 ч. л. - паприка (бажано копчена);
  • 1 ст. л. - томатна паста;
  • 1 ч. л. – цукор;
  • 2-3 ст. л. - рослинне масло;
  • 125 р - натуральний йогурт;
  • 50 г - вершкове масло;
  • за смаком – сіль, спеції;
  • 4 бутона гвоздики;
  • 1 щіпка зіри;
  • 3 коробочки кардамону;
  • ½ ч. л. коріандру;
  • ½ ч. л. меленої кориці;
  • 5-6 горошин чорного перцю;
  • ½ ч. л. перцю чилі в пластівцях;
  • 1/3 ч. л. меленого мускатного горіха;
  • ½ ч. л. меленого імбиру;
  • 1 лавровий лист.

Спосіб приготування:

1. Приготуйте заздалегідь курячий бульйон (можна замінити водою). Курячі стегна наріжте на 4 частини.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

2. Часник натріть на дрібній тертці.

3. Замаринуйте курку в солі з паприкою і тертим часником. Залиште на 15-20 хвилин.

4. Для соусу помідори наріжте великими шматками.

5. Цибулю червону наріжте середнім кубиком.

6. Томати відправте на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Тушкуйте 2-3 хвилини.

7. Тепер додайте подрібнену цибулю і протушкувати ще 2-3 хвилини. Додайте 1-1,5 черпака курячого бульйону (води). Додайте томатну пасту та цукор. Тушкуйте до м'якості томатів.

8. У ступку зберіть набір: гвоздика, зіра, кардамон, коріандр, мелена кориця, горошини чорного перцю, перець чилі в пластівцях, мелений мускатний горіх, мелений імбир і лавровий лист. Добре перетріть спеції в ступці. Додайте отриману масалу до соусу.

9. У сковороду до соусу влийте йогурт і введіть вершкове масло. Перемішайте до повного розчинення і об'єднання мас.

10. На другій сковороді на сильному вогні підрум'яньте курку з усіх боків. Зменшіть вогонь і смажте до готовності на середньому протягом 10 хвилин.

11. Готовий соус посоліть, покладіть в чашу блендера або в миску. Перебити добре блендером до кремового стану.

12. При подачі залийте курку соусом і при бажанні декоруйте.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Євген Клопотенко закликав українських батьків готувати разом зі своїми дітьми.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко поділився з шанувальниками думками про самому інтимному.

Також "Знай.ua" писав, що для читачів підготували рецепт шоколадного торта з сирною начинкою.