Як відомо, багатьом українцям зараз доводиться сидіти вдома без діла через запровадженого карантину в країні. Однак відомий кулінар і переможець шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко дав унікальну можливість "відправиться до Індії. Знаменитість поділився з шанувальниками рецептом смачного і пряного баттер чікену на своєму YouTube-каналі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інгредієнти:
- 500 г - стегно куряче;
- 2-3 зубчики – часник;
- 3 шт. – томат;
- 1 шт. - червоний лук;
- 100-150 мл - бульйон курячий;
- 1 ч. л. - паприка (бажано копчена);
- 1 ст. л. - томатна паста;
- 1 ч. л. – цукор;
- 2-3 ст. л. - рослинне масло;
- 125 р - натуральний йогурт;
- 50 г - вершкове масло;
- за смаком – сіль, спеції;
- 4 бутона гвоздики;
- 1 щіпка зіри;
- 3 коробочки кардамону;
- ½ ч. л. коріандру;
- ½ ч. л. меленої кориці;
- 5-6 горошин чорного перцю;
- ½ ч. л. перцю чилі в пластівцях;
- 1/3 ч. л. меленого мускатного горіха;
- ½ ч. л. меленого імбиру;
- 1 лавровий лист.
Спосіб приготування:
1. Приготуйте заздалегідь курячий бульйон (можна замінити водою). Курячі стегна наріжте на 4 частини.
2. Часник натріть на дрібній тертці.
3. Замаринуйте курку в солі з паприкою і тертим часником. Залиште на 15-20 хвилин.
4. Для соусу помідори наріжте великими шматками.
5. Цибулю червону наріжте середнім кубиком.
6. Томати відправте на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Тушкуйте 2-3 хвилини.
7. Тепер додайте подрібнену цибулю і протушкувати ще 2-3 хвилини. Додайте 1-1,5 черпака курячого бульйону (води). Додайте томатну пасту та цукор. Тушкуйте до м'якості томатів.
8. У ступку зберіть набір: гвоздика, зіра, кардамон, коріандр, мелена кориця, горошини чорного перцю, перець чилі в пластівцях, мелений мускатний горіх, мелений імбир і лавровий лист. Добре перетріть спеції в ступці. Додайте отриману масалу до соусу.
9. У сковороду до соусу влийте йогурт і введіть вершкове масло. Перемішайте до повного розчинення і об'єднання мас.
10. На другій сковороді на сильному вогні підрум'яньте курку з усіх боків. Зменшіть вогонь і смажте до готовності на середньому протягом 10 хвилин.
11. Готовий соус посоліть, покладіть в чашу блендера або в миску. Перебити добре блендером до кремового стану.
12. При подачі залийте курку соусом і при бажанні декоруйте.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, що Євген Клопотенко закликав українських батьків готувати разом зі своїми дітьми.
Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко поділився з шанувальниками думками про самому інтимному.
Також "Знай.ua" писав, що для читачів підготували рецепт шоколадного торта з сирною начинкою.