Борщ - легендарна страва української кухні. Це вам не який-небудь "червоний суп з буряком. Це - частина української культури. Страва, яку із захопленням згадують іноземці, які побували у нас на Батьківщині. Рецепт, який прийшов з глибини століть, в наші дні модернізувався і придбав нові відтінки смаку. А ми поділимося з вами рецептом справжнього українського борщу з салом і часником. Таким борщем можна легко й досита нагодувати велику родину. А ось знімуть обмеження, і приїдуть до вас друзі з-за кордону - буде, чим потішити. Адже такий смачний і наваристий борщ не приготують в жодномму ресторані.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Що потрібно для ідеального борщу? Для початку беремо наступні складники:
- 500 г свинячого м'яса
- 400 г білокачанної капусти
- 100 г свинячого сала
- 5 картоплин
- 1 буряк
- 1 цибулина
- 2 ст. л. томатної пасти
- 3-4 зубчики часнику
- 3 лаврових листа
- 1 ст. л. столового оцту
- 5 горошин запашного перцю
- 4 горошини чорного перцю
- Сіль і спеції за смаком
А тепер приступаємо до готування.
Борщ класичний, покроково
- М'ясо добре промити, обсушити паперовими рушниками. Нарізати на невеликі шматочки. Скласти в каструлю.
- Цибулю очистіть від лушпиння і вимийте під проточною водою. Цілу цибулину покладіть до м'яса. Додайте туди ж лавровий лист і горошини перцю. Залийте чистою водою, поставте варитися на середній вогонь. Не забудьте зняти піну при закипання бульйону.
3. Поки вариться бульйон для борщу, готуємо картоплю. Почистіть картоплю від шкірки і наріжте кубиками або брусочками. Відправте в каструлю до м'яса через 20 хвилин після закипання.
4. Тим часом очищену буряк натріть на середній терці. Покладіть в сковороду, додайте оцет і трохи рослинного масла, влийте кілька ложок м'ясного бульйону із загальної каструлі. Тушкуйте під кришкою хвилин 15. Потім перекладіть буряк до м'яса з картоплею.
5. Білокачанну капусту дрібно наріжте і покладіть в борщ. На цьому етапі можна страву посолити, поперчити, додати томатну пасту і улюблені спеції.
6. Дайте покипіти на повільному вогні хвилин 5 - 10, потім видавіть в борщ через прес часник. А також додайте пропущений через м'ясорубку солоне сало.
7. Нехай ваш класичний борщ з салом та часником покипить ще 5 хвилин, а потім вогонь слід вимкнути. Після цього страва має настоятися ще хвилин 20.
8. Розлийте борщ по тарілках, в кожну покладіть по ложці сметани і посипте рубаною свіжої зеленню.
Смачного!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як наліпити гору пельменів за 20 хвилин.
Як повідомляв портал "Знай.uа", для читачів підготували рецепт рулету з стейка.
Також "Знай.uа" писав, як приготувати домашнє натуральне морозиво з йогурту.