Іспанські карамельні тістечка "Кармелітас" — справжній вибуховий бум смаків. Хрусткі вівсяні коржі з ніжним ароматом, тягучий карамельний прошарок з шоколадом і горішками вразять будь-кого. Готуються ці ласощі досить просто. У результаті виходить оригінальний 3-шаровий
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Пшеничне борошно - 360 г
- Вівсяні пластівці - 160 г
- Коричневий цукор - 225 г
- Вершкове масло - 330 г
- Чорний шоколад - 80 г
- Волоські горіхи - 80 г
- Сода - 1 ч. л.
- Цукор - 180 г
- Вода - 50 мл
- Вершки - 150 мл
- Сіль - 1,25 ч. л.
Приготування:
Для приготування карамельного соусу потрібно змішати звичайний цукор і воду у важкій каструлі і поставити на маленький вогонь. Слід збільшити вогонь, коли цукор розчиниться. Потім варити ще 5 хвилин до бурштинового кольору. Зніміть сироп з вогню і акуратно введіть у нього вершки. Додайте 50 г вершкового масла, сіль і перемішайте все. Остудіть соус.
Застеліть форму для випічки пергаментним папером. Змішайте 320 г борошна з коричневим цукром, вівсяними пластівцями, содою, 0,25 ч. л. солі і рештою розм'якшеним вершковим маслом. У вас повинна вийти розсипчаста крихта. Розділіть тісто на 2 частини. Половину крихти викладіть у форму і розрівняйте шар.
Відправте в духовку на 10 хвилин при 170 градусах. Додайте в карамельний соус 40 г борошна. Подрібніть шоколад і горіхи. Готовий корж посипте горіхами і шоколадом, потім полийте карамельним соусом.
Тоді викладіть решту крихту і розрівняйте шар. Випікайте ще 15–20 хвилин при 170 градусах. Остудіть десерт і відправте в холодильник на 1 годину. Для подачі корж розріжте на порції на невеликі шматочки. З десертом можна поекспериментувати і додати до горіхів трохи сухофруктів.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,