Іспанські карамельні тістечка "Кармелітас" — справжній вибуховий бум смаків. Хрусткі вівсяні коржі з ніжним ароматом, тягучий карамельний прошарок з шоколадом і горішками вразять будь-кого. Готуються ці ласощі досить просто. У результаті виходить оригінальний 3-шаровий десерт, який можна сміливо подавати на свято.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно - 360 г
  • Вівсяні пластівці - 160 г
  • Коричневий цукор - 225 г
  • Вершкове масло - 330 г
  • Чорний шоколад - 80 г
  • Волоські горіхи - 80 г
  • Сода - 1 ч. л.
  • Цукор - 180 г
  • Вода - 50 мл
  • Вершки - 150 мл
  • Сіль - 1,25 ч. л.

Тістечка "Кармелітас", скріншот: YouTube
Тістечка "Кармелітас", скріншот: YouTube

Приготування:

Для приготування карамельного соусу потрібно змішати звичайний цукор і воду у важкій каструлі і поставити на маленький вогонь. Слід збільшити вогонь, коли цукор розчиниться. Потім варити ще 5 хвилин до бурштинового кольору. Зніміть сироп з вогню і акуратно введіть у нього вершки. Додайте 50 г вершкового масла, сіль і перемішайте все. Остудіть соус.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Застеліть форму для випічки пергаментним папером. Змішайте 320 г борошна з коричневим цукром, вівсяними пластівцями, содою, 0,25 ч. л. солі і рештою розм'якшеним вершковим маслом. У вас повинна вийти розсипчаста крихта. Розділіть тісто на 2 частини. Половину крихти викладіть у форму і розрівняйте шар.

Тістечка "Кармелітас", скріншот: YouTube
Тістечка "Кармелітас", скріншот: YouTube

Відправте в духовку на 10 хвилин при 170 градусах. Додайте в карамельний соус 40 г борошна. Подрібніть шоколад і горіхи. Готовий корж посипте горіхами і шоколадом, потім полийте карамельним соусом.

Тоді викладіть решту крихту і розрівняйте шар. Випікайте ще 15–20 хвилин при 170 градусах. Остудіть десерт і відправте в холодильник на 1 годину. Для подачі корж розріжте на порції на невеликі шматочки. З десертом можна поекспериментувати і додати до горіхів трохи сухофруктів.

Тістечка "Кармелітас", скріншот: YouTube
Тістечка "Кармелітас", скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати ідеальні пончики — справжні американські донати від судді МастерШеф. Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом апетитних пончиків

Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день. Готується швидше, ніж квасоля чи горох – оригінальний рецепт ситного турецького супу з сочевиці

Також Знай.uа" писав, з яблук, бананів та лаваша — прості рецепти домашніх натуральних чипсів. Приготування дієтичних чипсів з натуральних продуктів в духовці