Приготувати малосольні огірки, здавалося б, дуже просто, однак досягти класичного малосольного смаку вдається далеко не завжди. Бабусин рецепт одеських "шалевських" огірків — це найкращий спосіб приготування улюбленої закуски. Огірочки завдяки такому способу виходять хрусткими, пряними і соковитими. А готові будуть за добу!

Інгредієнти:

  • 1–1,5 кг огірків
  • 4 ст. л. кам'яної солі
  • 2 л окропу
  • 4 зубчики часнику
  • 5 стебел кропу
  • 4 листків смородини
  • 4 листки вишні
  • 2 дубових листків
  • 3 великих листки хрону
  • 6 горошин чорного перцю
  • 3 горошини запашного перцю
  • 2 лаврових листи
  • 0,5 ч. л. цукру

Малосольні огірки, скріншот: YouTube
Малосольні огірки, скріншот: YouTube

Приготування:

Огірки ретельно вимити і зрізати кінчики з двох сторін — так вони засоляться швидше. Замочити їх у холодній воді на 3 години. Якщо кінчики не зрізати, тоді вони довше залишаються хрусткими. Великі огірки можна розрізати впоперек.

Популярні новини зараз
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити" Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Показати ще

На дно посудини покласти дубове листя, третину кропу, хрону, смородини і вишні, нарізати шматочками половину часнику. Щільно вкласти огірки на листя. Зверху прикрити другою частиною листя і додати перець і лавровий лист. Викласти решту огірків і накрити їх зеленню.

Малосольні огірки, скріншот: YouTube
Малосольні огірки, скріншот: YouTube

Приготування розсолу. Поставте каструлю з водою, сіллю і цукром на вогонь, розмішайте і доведіть до кипіння. Заливайте огірки киплячим розсолом, а коли вони охолонуть, поставте їх на балкон або підвіконня.

Якщо приготувати такі огірки ввечері, слабосольними вони будуть вже до ранку. Але справжній смак "шалевських" з'явиться не раніше ніж через 24 години. Тому через добу огірки краще поставити в холодильник, щоб вони не скисли і не перетворилися у квашені.

Малосольні огірки, скріншот: YouTube
Малосольні огірки, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати ідеальні пончики — справжні американські донати від судді МастерШеф. Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом апетитних пончиків

Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день. Готується швидше, ніж квасоля чи горох – оригінальний рецепт ситного турецького супу з сочевиці

Також Знай.uа" писав, з яблук, бананів та лаваша — прості рецепти домашніх натуральних чипсів. Приготування дієтичних чипсів з натуральних продуктів в духовці