Приготувати малосольні огірки, здавалося б, дуже просто, однак досягти класичного малосольного смаку вдається далеко не завжди. Бабусин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- 1–1,5 кг огірків
- 4 ст. л. кам'яної солі
- 2 л окропу
- 4 зубчики часнику
- 5 стебел кропу
- 4 листків смородини
- 4 листки вишні
- 2 дубових листків
- 3 великих листки хрону
- 6 горошин чорного перцю
- 3 горошини запашного перцю
- 2 лаврових листи
- 0,5 ч. л. цукру
Приготування:
Огірки ретельно вимити і зрізати кінчики з двох сторін — так вони засоляться швидше. Замочити їх у холодній воді на 3 години. Якщо кінчики не зрізати, тоді вони довше залишаються хрусткими. Великі огірки можна розрізати впоперек.
На дно посудини покласти дубове листя, третину кропу, хрону, смородини і вишні, нарізати шматочками половину часнику. Щільно вкласти огірки на листя. Зверху прикрити другою частиною листя і додати перець і лавровий лист. Викласти решту огірків і накрити їх зеленню.
Приготування розсолу. Поставте каструлю з водою, сіллю і цукром на вогонь, розмішайте і доведіть до кипіння. Заливайте огірки киплячим розсолом, а коли вони охолонуть, поставте їх на балкон або підвіконня.
Якщо приготувати такі огірки ввечері, слабосольними вони будуть вже до ранку. Але справжній смак "шалевських" з'явиться не раніше ніж через 24 години. Тому через добу огірки краще поставити в холодильник, щоб вони не скисли і не перетворилися у квашені.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,