Класичний омлет є першою
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОмлет з дитинства
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 150 мл молока
- 20 г вершкового масла
- 1 ч. л. рослинної олії
- 0,5 ч. л. солі
Приготування:
Яйця для омлету не потрібно збивати, а просто розмішати їх. Потім додати молоко і сіль, ще раз просто перемішати. Форму для запікання змастити рослинною олією, вилити у неї масу і відправити в духовку на 20 хвилин. Випікати при температурі 250 °C. При появі рум'яної скоринки — вийняти омлет з духовки. Полити його зверху розтопленим вершковим маслом.
Омлет з шинкою та сиром
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 2–3 ст. л. молока
- 1–2 ст. л. пшеничного борошна
- 75–100 г твердого сиру
- 1 щіпка солі
- 15 г рослинної олії
- 50–75 г шинки
- зелень за смаком
Приготування:
Підігрійте молоко та вбийте у нього яйця і додайте сіль. Поступово підсипайте муку. Поріжте невеликими кубиками шинку, а твердий сир натріть на середній терці. На сковороді розігрійте рослинну олію та вилийте на неї яєчну масу. Обсмажте омлет з одного боку і переверніть. Посипте тертий сир по поверхні. Викладіть нарізану шинку на одну половину. Тепер складіть яєчний млинець навпіл. Обсмажте до золотистої скоринки. При подачі посипте дрібно нарізаною зеленню. Цю страву ще називають "Кальцоне"
Омлет з картоплею
Інгредієнти:
- 4 картоплини
- 4 яйця
- оливкова олія
- 1 цибулина
- сіль за смаком
Приготування:
Почищену картоплю наріжте соломкою. Потім викладіть її на паперовий рушник, щоб вона підсохла. Почистьте цибулю і наріжте її тонкими кружечками. Розігрійте на сковороді оливкову олію та викладіть нарізану картоплю і цибулю. Посоліть та смажте до готовності, а опісля злийте зайву олію. Збийте яйця до однорідної маси і додайте у суміш з овочами — ретельно змішайте. Обсмажуйте омлет з двох сторін на сковороді, поки яєчна маса не загусне. Ця страва під назвою "тортилья" особливо популярна в Іспанії.
Омлет з манкою
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 100 мл молока
- 1 ст. л. манки
- 0,5 ст. л. цукру
- 25 г вершкового масла
Приготування:
Просто змішайте яйця, не збиваючи їх. Всипте цукор, а потім влийте молоко і ще раз перемішайте складові. Всипте манку і всю масу збийте міксером. Коли вершкове масло розтопилося на сковороді, вилийте суміш для омлету. Накрийте сковороду кришкою. Готуйте сніданок протягом 10 хвилин на середньому вогні. Про готовність омлету свідчитиме його матова поверхня.
Омлет з шинкою і помідорами
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 2 ст. л. молока
- 70–100 г шинки
- 1 помідор
- сіль, перець за смаком
- 1–2 ст. л. рослинної олії
Приготування:
Збийте яйця міксером, додайте перець і сіль. Помідор та шинку наріжте кубиками. Вилийте приблизно 2/3 маси на розігріту сковороду. Смажте до тих пір, поки верхній шар не схопиться. Викладіть помідори, шинку на яєчний млинець. Тепер загорніть млинець трубочкою просто на сковорідці. Посуньте трубочку на середину сковорідки та акуратно вилийте залишилася яєчну масу. Зачекайте 1 хвилину. Коли млинець підсмажиться, скрутіть омлет в рулет ще раз. Так ви замотаєте начинку глибше, і вона залишиться соковитою. При бажанні у начинку можна додати твердий сир.
Омлет з морепродуктів
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1 болгарський перець
- 30–50 мл молока
- 50 г кальмарів
- 1–2 щіпки солі
- 25 г очищених креветок
- 25 г мідій
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1 зубчик часнику
- петрушка за смаком
Приготування:
Розморозьте готові креветки та мідії, наріжте кальмари. Наріжте очищений часник тонкими пластинками. Болгарський перець, очищений від перегородок і насіння, наріжте кубиками. Коли олія розігрілася, обсмажуйте всі морепродукти разом з часником протягом 2 хвилин на сильному вогні. Тепер додайте перець і посмажте ще 30 секунд. Перекладіть все у посудину.
Міксером збийте яєчно-молочну масу і посоліть її. Вилийте її на ще гарячу сковороду. Смажте на середньому вогні доти, поки омлет не стане густим. Додайте морепродукти на одну половинку яєчного млинця, а другою накрийте. Вимкніть сковороду і почекайте декілька хвилин. При подачі посипте його петрушкою.
Омлет з солоними огірками і ковбасою
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 1,5 склянки молока
- 2 солоних огірки
- 450 г докторської ковбаси
- спеції за смаком
- зелень
Приготування:
Змішайте молоко, яйця і сіль. Наріжте огірки та ковбасу кубиками. Додайте нарізані продукти в яєчну масу і змішайте. Дрібно наріжте зелень. Додайте її в масу разом з улюбленими спеціями. Змішайте все ще раз і смажте на розігрітій сковороді з 2 сторін до готовності.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,