Відомий австралійський шеф-кухар Джон Тороде поділився секретами приготування ідеального м'ясного стейка. Про це повідомляє Daily Express. За словами кулінара, головне в приготуванні стейків – не пересушити м'ясо. Для цього дуже важливо вчасно перевертати страву на сковорідці. Зробити це треба саме в той момент, коли олія на сковорідці починає шипіти – цей звук з'являється, коли змішується вода і олія. "Як тільки рідина випаровується, м'ясо починає підгорати. Перевернути його треба приблизно через дві хвилини після початку готування, дуже важливо не рухати м'ясо на сковороді", - говорить Тороде.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Крім того, кулінар поділився корисним лайфхаком – готуючи стейк на сковороді треба змащувати олією м'ясо, а на сковороду. А вже після воліювання можна солити і приправляти м'ясо, бо сіль не вбере в себе всю вологу. До готового стейку кухар радить подати саморобний соус. Для цього на сковороду, де готувалося м'ясо, вилити трохи бренді і поставити на середній вогонь. Далі обсмажити гриби і заправити їх вершками, а потім додати гірчицю. Після цього соус треба посипати зеленню і подати до м'яса. Також кухар порадив дати стейку трохи охолонути після приготування, і тільки після цього різати його і подавати на стіл.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.
Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником.
Раніше портал "Знай.ua" писав рецепт: сніжний краб під яйцем – швидкий рецепт дивовижної закуски.
Також портал "Знай.ua" писав простий рецепт швидкої пасти для ласунів.