Відомий австралійський шеф-кухар Джон Тороде поділився секретами приготування ідеального м'ясного стейка. Про це повідомляє Daily Express. За словами кулінара, головне в приготуванні стейків – не пересушити м'ясо. Для цього дуже важливо вчасно перевертати страву на сковорідці. Зробити це треба саме в той момент, коли олія на сковорідці починає шипіти – цей звук з'являється, коли змішується вода і олія. "Як тільки рідина випаровується, м'ясо починає підгорати. Перевернути його треба приблизно через дві хвилини після початку готування, дуже важливо не рухати м'ясо на сковороді", - говорить Тороде.

Стейк, скрін з відео
Стейк, скрін з відео

Крім того, кулінар поділився корисним лайфхаком – готуючи стейк на сковороді треба змащувати олією м'ясо, а на сковороду. А вже після воліювання можна солити і приправляти м'ясо, бо сіль не вбере в себе всю вологу. До готового стейку кухар радить подати саморобний соус. Для цього на сковороду, де готувалося м'ясо, вилити трохи бренді і поставити на середній вогонь. Далі обсмажити гриби і заправити їх вершками, а потім додати гірчицю. Після цього соус треба посипати зеленню і подати до м'яса. Також кухар порадив дати стейку трохи охолонути після приготування, і тільки після цього різати його і подавати на стіл.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником.

Раніше портал "Знай.ua" писав рецепт: сніжний краб під яйцем – швидкий рецепт дивовижної закуски.

Також портал "Знай.ua" писав простий рецепт швидкої пасти для ласунів.