Якщо ви не уявляєте життя без горнятка ароматного какао, гарячого і звичайного шоколаду, ви повиннізнати, яв вас часто обдурюють. Хоч і з користю для здоров'я.

Найчастіший, простий і безпечний для вашого здоров'я прийом - це розведення какао-порошку керобом - подрібненими плодами ріжкового дерева.

Зовні він схожий на какао-порошок, але має трохи інший відтінок коричневого кольору. На смак же, кероб набагато солодший.

Отримують кероб з сушених стручків ріжкового дерева. Сирі плоди неїстівні, але якщо їх незрілими зірвати і розкласти на сонці, вони стануть солодкими. За смаком кероб нагадує какао з цукром. Завдяки натуральному солоду при його приготуванні цукор додавати не потрібно.

кероб, фото:travelerscoffee
стручки ріжкового дерева, фото:travelerscoffee

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

кероб, фото:travelerscoffee
стручки ріжкового дерева, фото:travelerscoffee

Кероб також використовують для розведення какао-порошку при виготовленні шоколаду. Ним можна сміливо замінити до 30% какао і споживач не відчує підміни. При цьому кероб обходиться виробнику в 3 рази дешевше, ніж какао.

Порошок плодів ріжкового дерева - корисний продукт. Прийнято вважати, що він найкраща альтернатива какао, тому що не містить кофеїну і багатий вітамінами і мінеральними речовинами.

Не менш важлива якість кероб - гіпоалергенність: його можна їсти маленьким дітям і вагітним жінкам. Можна вживати порошок і тим, у кого є проблеми зі шкірою.

Суперфуд містить багато вітамінів А, D і групи В, а також фосфору, кальцію, калію, магнію і заліза.

гарячий шоколад, фото:allchoco
гарячий шоколад, фото:allchoco

Ще одна корисна властивість: кероб знижує рівень холестерину, а при щоденному застосуванні навіть допоможе трохи "почистити" судини. На відміну від какао і кави, він не містить психотропних речовин - кофеїну і теоброміну, тому його можна людям з підвищеним тиском. Також в продукті немає фенілетіламіна і фромаміна (є в каві і какао), саме вони стимулюють спазми судин і викликають головні болі.

Але задоволення від чашечки Кероб ви отримаєте, адже він впливає на мозок, стимулюючи викид гормонів задоволення. Бадьорість і тінізації гарантовані!

До всього перерахованого вище варто додати, що кероб - низькокалорійний продукт.

Так, вас можуть обдурити на гроші, але без шкоди вашому здоров'ю. Навіть навпаки.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швейцарські вчені створили райдужний шоколад-хамелеон

Як повідомляв портал Знай.ua, смачний рецепт пісного какао сподобається любителям солодкого

Також Знай.ua писав, як приготувати ніжний гарячий шоколад з ваніллю