Салат у склянці може стати вашим улюбленим блюдом, відмінною закускою і оригінальним різноманітністю на столі. Готується таке блюдо легко, а знадобляться для нього прості інгредієнти, пише sovkusom. Пропонуємо вам кілька варіантів легких і яскравих салатів в склянці.

Салат з авокадо і солоною рибою

Інгредієнти

1 авокадо

1 огірок

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

0,5 червоного болгарського перцю

0,5 жовтого болгарського перцю

50 г слабосоленого філе сьомги

сіль за смаком

натуральний йогурт за смаком

Приготування

Очищені авокадо і огірок наріжте невеликими кубиками, потім поріжте півкільцями червоний і жовтий болгарський перець. Далі візьміться за сьомгу, її потрібно нашаткувати кубиками. Всі інгредієнти потрібно викладати в келих шарами. Спочатку авокадо – посоліть і змажте заправкою за смаком, наприклад, пряним соусом або натуральним йогуртом. Далі викладіть шар сьомги, який також можна заправити, потім викладіть шар перцю – також посоліть і заправте соусом. Останній шар – викладіть огірок.

Авокадо
Авокадо, фото: Pixabay

Салат з авокадо і сиром

Інгредієнти

1 авокадо

5–6 помідорів чері

50 г моцарели

2 зуб. часнику

сіль за смаком

натуральний йогурт за смаком

лимонний сік за смаком

Приготування

Авокадо наріжте кубиками, а помідори черрі – на половинки. Потім тонкими слайсами поріжте часник, на великій тертці натріть моцарелу або ж наріжте кубиками. Цей салат також потрібно викладати в склянку шарами – спочатку авокадо, його потрібно посолити і заправити йогуртом. Потім викладіть помідори – їх теж посоліть і побризкайте лимонним соком. А далі кладіть часник і шар сиру, моцарелу також можна змастити соусом.

фото Getty Images
Помідори, томати // фото Getty Images

Буряковий салат в склянці

Інгредієнти

5–6 шт. чорносливу

120 мл натурального йогурту

1 ч. л. натертого кореня хрону

2 середніх буряків

4 картоплини

1 кисле яблуко

сік половини лимона

Приготування

Почніть з заправки. Замочіть в окропі чорнослив, обсушіть і подрібніть його. Потім змішайте його з йогуртом і хріном, додайте лимонний сік, сіль і перець. Гарбузове насіння злегка підрум'яньте на сковорідці, подрібніть і висипте в заправку. Розмішайте і відправте соус в холодильник на 1,5 години.

Овочі потрібно помити, загорнути у фольгу і запекти при 180 градусах. Картопля дістаньте через 40 хвилин, а буряк – через 1 годину. Остиглі овочі порізати соломкою або натріть на тертці. Це ж треба зробити з очищеним яблуком. Викладайте салат шарами, змащуючи кожен шар заправкою. Спочатку картоплю, потім буряк і яблуко.

Салат з бурячка, скріншот: YouTube
Салат з бурячка, скріншот: YouTube

Суші-салат в склянці

Інгредієнти

200 р рису для суші

1 трісок. солі

1 трісок. цукру

3 ст. л. рисового оцту

1 авокадо

1 огірок

200 г слабосоленої риби

сирний сир за смаком

соєвий соус за смаком

кунжут для прикраси

Приготування

Почніть з отварки рису, підсолюємо і підсолодивши його, після доведення до готовності, злийте воду і додайте в рис рисовий оцет. Огірок, авокадо і рибу наріжте кубиками. Тут також викладаємо шарами – спочатку рис, який треба змастити сирним сиром, потім огірок, риба і знову сир. А далі викладіть авокадо і ще один шар риби. Заправте салат соєвим соусом до смаку і прикрасьте кунжутом.

Салат, pexels.com
Салат, pexels.com

Фруктовий салат в склянці

Інгредієнти

2 банана

3 мандарина

1 ківі

0,5 ч. л. цукрової пудри

натуральний йогурт за смаком

Приготування

Фрукти треба очистити від шкірки і нарізати кубиками, видаливши кісточки з мандаринів. Йогурт змішайте з цукровою пудрою, солодкість такої заправки можна регулювати по своєму смаку. Фрукти теж викладаємо шарами, тут можна в будь-якому порядку, але кожен шар змастіть заправкою. Прикрасьте салат за бажанням. Наприклад, гілочкою м'яти.

Фрукти, фото Pxhere
Фрукти, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником.

Раніше портал "Знай.ua" писав: сніжний краб під яйцем – швидкий рецепт дивовижною закуски.

Також портал "Знай.ua" писав простий рецепт швидкої пасти для ласунів.