Цей коренеплід майже не помічають на полицях магазинів, а даремно, тому що пастернак містить більше вітамінів і мінералів, ніж
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВиявляється, пастернак – далекий родич моркви і петрушки. Він багатий калієм, кремнієм і фосфором. Також у коренеплодах містяться крохмаль, білки, клітковина, пектинові речовини та олії.
Цей овоч надає бульйону аромат і щільну текстуру. Запечений або смажений у фритюрі пастернак входить до складу традиційної різдвяної вечері в англомовних країнах, а з відвару пастернака роблять сироп від кашлю.
До появи картоплі пастернак разом з бруквою і ріпою виконував його роль у супі та рагу. Люди, які хочуть схуднути, можуть слідувати бабусиним рецептам та використовувати пастернак у всіх стравах замість калорійної картоплі.
Варто відзначити, що калорійність кореня пастернаку всього 47 ккал. З вареного або запеченого пастернака можна приготувати пюре з солодким смаком і горіховим запахом.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо,
Як повідомляв портал Знай.uа,
Також портал Знай.uа писав,