Цей коренеплід майже не помічають на полицях магазинів, а даремно, тому що пастернак містить більше вітамінів і мінералів, ніж морква. Також цей овоч називають "польовим борщем".

Виявляється, пастернак – далекий родич моркви і петрушки. Він багатий калієм, кремнієм і фосфором. Також у коренеплодах містяться крохмаль, білки, клітковина, пектинові речовини та олії.

Цей овоч надає бульйону аромат і щільну текстуру. Запечений або смажений у фритюрі пастернак входить до складу традиційної різдвяної вечері в англомовних країнах, а з відвару пастернака роблять сироп від кашлю.

овоч пастернак, фото Pxhere
овоч пастернак, фото Pxhere

До появи картоплі пастернак разом з бруквою і ріпою виконував його роль у супі та рагу. Люди, які хочуть схуднути, можуть слідувати бабусиним рецептам та використовувати пастернак у всіх стравах замість калорійної картоплі.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Варто відзначити, що калорійність кореня пастернаку всього 47 ккал. З вареного або запеченого пастернака можна приготувати пюре з солодким смаком і горіховим запахом.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як виростити щедрий урожай на грядці – найкращі варіанти підживлення овочів.

Як повідомляв портал Знай.uа, скинути зайву вагу й нормально наїстися – топ-5 смачних страв з кабачків.

Також портал Знай.uа писав, як підгодовувати рослини добривом з цибулевого лушпиння.