Літо – прекрасний та неймовірно барвистий сезон, сповнений достатку різних овочів, ягід і фруктів. Саме в цей час слід замислитися про прийдешню зиму та як слід підготуватися. Для турботливих господинь підготували рецепт компоту з черешні та полуниці без стерилізації з тонкою лимонною ноткою. Полуниця надає компоту солодкість, черешня - терпкість, а лимон - приємну кислинку. Про це написали на сторінці групи в соціальній мережі Instagram.

Черешня, pxhere

Інгредієнти:

  • черешня - 200 г;
  • полуниця - 100 г;
  • лимон - 1 кружечок;
  • цукор - 150 р.

Спосіб приготування:

1. Спочатку вимийте банку та стерилізуйте будь-яким способом. Кришку необхідно прокип'ятити 2 хвилини.

Популярні новини зараз
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

2. Черешню вимийте, відірвіть гілочки та викладіть у банку.

3. Полуницю теж помийте, видаліть плодоніжки та відправте в банку до черешні.

Полуниця, pxhere

4. Додайте кружечок лимона та всипте цукор.

5. Залийте ягоди окропом, заповнюючи банку наполовину. Прикрийте кришкою та залиште на 10 хвилин.

6. Дістаньте лимон і долийте окріп до верху банки.

7. Щільно закрийте банку гвинтовою кришкою або загорніть металевою кришкою з допомогою закаточной машинки.

8. Зберігайте компот з полуниці і черешні при кімнатній температурі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати полуничне варення за 5 хвилин.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували три прості рецепти для дитячого сніданку.

Також "Знай.ua" писав, як приготувати французький омлет.