Вишня дуже добре зберігається як у консервованому, так і в замороженому вигляді. Заготовити компот з вишні на зиму можна за рекордних 20–25 хвилин. Потрібно врахувати, що кісточки у
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти (на 3-х літрову банку):
- третину банки вишні з кісточками
- 300 г цукру
- прянощі за смаком
Приготування:
Вишню попередньо перебрати і добре промити. Банку і кришку потрібно простерилізувати. Поставити кип'ятитися 2,5 л води. Засипати вишню у банку так, щоб вона заповнила її на третину. Залити окропом, прикрити кришкою і почекати 15 хвилин.
Тепер злити вишневий настій в каструлю і поставити кип'ятитися на вогонь, а в банку насипати 300 г цукру. Залити ягоди вишневим відваром до самого верху, закрутити стерилізовану кришку, покласти банку на бік і покатати, щоб цукор розчинився. Потім поставити банку догори дном, вкутати рушником і залишити до повного охолодження.
Приємну свіжість будь-якому компоту надає листочок чи декілька м'яти. Також це може бути кориця (обов'язково в паличках) або імбир. А якщо хочеться більш насиченого смаку, можна додати трохи вишневого лікеру (50 мл на трилітрову банку) на етапі проварювання настою. Алкоголь частково випаровується, залишивши по собі яскраву нотку.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,