Літо - найкраща пора для алкогольних коктейлів. Що може освіжати краще, ніж склянка міцненького напою крижаної температури? Однак коктейль - це не просто спирт, розведений чимось солоденьким. З цими рецептами можна отримати напої професійного рівня, хоча для них знадобиться лише такий простий і звичний алкогольний інгредієнт як горілка. Так, саме горілка стала хітом американських барів у ХХ столітті і вже ніщо не змогло прибрати її з п'єдесталу одного з найпопулярніших напоїв. А Україна - провідний виробник горілки, яку цінують по всьому світу.

Головний секрет будь-якого коктейлю - це лід. Саме лід перетворює розбавлену горілку на коктейль. Льоду в келиху має бути справді багато, просто по самі вінця, і вже після цього можна заливати решту інгредієнтів.

"Московський мул"

60 мл горілки

150 мл імбирного пива або елю (насправді, це просто безалкогольний напій на основі імбиру; віднедавна його можна знайти в Україні - підійде навіть будь-який імбирний лимонад, але особливо вдалим буде домашнє імбирне пиво)

Традиційно "Московського мула" подають в олов'яних кружках і прикрашають лаймом, але звичайний скляний келих теж підійде. Авжеж, жодного стосунку до Москви цей рецепт не має - це просто смішна назва часів Холодної війни (американці все ж вигадники).

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Викрутка"

60 мл горілки

150 мл апельсинового соку (краще фрешу, але з пакета теж підійде)

Змішуємо всі інгредієнти в шейкері, повному льоду, як слід трясемо. Розливаємо по наповненим кригою склянкам.

Цей найпростіший коктейль, здається, відомий усім, але правильно приготованим він може несподівано вразити.

"Солоний собака"

Коктейль "Солоний собака", фото Mr. Boston Drinks
Коктейль "Солоний собака", фото Mr. Boston Drinks

60 мл горілки

150 мл грейпфрутового соку (краще фрешу, але з пакета теж підійде)

Край келиха обмазати шматочком лимона, вмочити в сіль для ефекту паморозі. В залежності від смаку, сіль можна нанести лише на зовнішній бік, або й на внутрішній - у другому випадку смак буде набагато гострішим. Наповнити келих льодом, влити горілку, долити сік. Перемішати.

Любителі цікавих смаків можуть спробувати замінити горілку самогоном - це один з небагатьох рецептів, де таке поєднання може заграти новими барвами.

"Морський бриз"

Коктейль "Морський бриз", фото flickr Måns Sandström
Коктейль "Морський бриз", фото flickr Måns Sandström

60 мл горілки

100 мл журавлинового соку (краще саме соку, але морс теж підійде)

50 мл грейпфрутового соку

Наповнити келих кригою, влити горілку, сік журавлини і грейпфруту, перемішати. Журавлина у поєднанні з грейпфрутом дасть не лише неперевершений смак, але й чудовий насичений колір.

Горілка мартіні

Коктейль Мартіні, фото pixabay
Коктейль Мартіні, фото pixabay

60 мл горілки

10 мл сухого білого вермуту (не солодкого білого вермуту, не червоного вермуту, шукайте напис Dry)

Наповнити келих для змішування кригою, влити горілку і вермут. Перемішати барною ложкою, перелити в келих мартіні (у келиху не має бути льоду). Також підійде і будь-який інший скляний посуд невеликого об'єму. Прикрасити цедрою лимону або непарною кількістю зелених оливок (парна кількість оливок - погана прикмета часів сухого закону; саме так бармени повідомляли мафію про поліцейські облави).

Джеймс Бонд просив цей коктейль збовтати у шейкері. Не робіть цього, скоріш за все, шпигун хотів просто вибісити людей.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Рецепт відмінного настрою: коктейль із бренді з какао-лікером.

Як повідомляв портал Знай.ua, Рецепт гарного настрою: коктейль "Діва Марія".

Також Знай.ua писав, Як приготувати знаменитий коктейль вдома.