Заморожування ягід здатне забезпечити всю родину вітамінами і солодощами на цілий рік, але до цього не можна підходити безвідповідально. Просто взяти й кинути пакет ягід у морозилку не вийде, треба врахувати деякі деталі.

Про те, як правильно заморожувати ягоди розповідає Знай.ua на основі матеріалу СоВкусом.

Будь-як ягоди перед заморозкою треба ретельно промити і висушити. Особливо добре для заморозки підходять пластикові контейнери. Також зауважте, що ягоди не переживуть повторної заморозки - тому розфасовуйте їх порційно.

Як і з будь-якими іншими заготовляннями, буде зручніше, якщо її підписати, а також зазначити дату.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Полуниця

Полуницю найкраще заморожувати в цілому вигляді. Перед цим її треба промити і проморозити. Для цього викладіть ягоду в 1 шар на полиці морозильної камери. Потім розфасуйте продукт по контейнерах або пакетах.

Смородина

Смородину можна заморожувати цілою, але більш вдалим рішенням може стати перетерти її з цукром - так вона зберігатиметься лише краще і стане зручнішою заготовкою.

Малина

Вибирайте визріли темні плоди. Але вони не повинні бути м'якими. Вимиту ягоду добре просушіть і розфасуйте по контейнерах або пакетах. Однак те, чи збереже ягода свою форму багато в чому визначається саме швидкістю заморозки і сортом ягоди.

Чорниця

Перш за все, вимийте і висушіть чорницю. Вона підходить для заморозки як в контейнері, так і в звичайному пакеті. Крім того, ягоду можна перетерти з цукром. Однак на думку деяких ексертів, свою чудодійну силу чорниця має найбільше у свіжому вигляді.

Журавлина

Як і полуницю, журавлину треба попередньої заморозки. Тому спочатку промийте та просушіть ягоду. Далі розкладіть її на полиці морозильної камери так, щоб ягідки не торкалися одна одної. Після першої заморозки розкладіть журавлину по контейнерах. Пакети в такому випадку не підходять, тому що журавлина дуже тендітна.

Дотримуючись цих простих правил, вам вдасться зберегти ягоди у своїй морозильній камері, що забезпечить вас вітамінами у холодну пору року.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Вчені довели: лісові ягоди зроблять вас розумнішими.

Як повідомляв портал Знай.ua, Рецепти, заморозка та маски для обличчя - як вибрати й оригінально використовувати полуницю.

Також Знай.ua писав, Як правильно вживати полуницю.