Легкий холодний суп з перетертих в пюре свіжих овочів - гаспачо. Ця страва є перлиною іспанської кухні, вона готується та подається, традиційно, в спекотний час року.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Telegram-каналу "Кухня по-чоловічому".

Гаспачо, фото: alizy.club
Гаспачо, фото: alizy.club

Склад:

-червоний болгарський перець 2 шт.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

-червоний винний оцет 1/4 склянки

-огірок (великий, без насіння) 1 шт.

-оливкова олія-1/4 склянки

-помідори (великі, стиглі) 4 шт.

-сіль і перець за смаком

-табаско (за бажанням) 1/2 ч. л.

-томатний сік 5 склянок

-часник 8 зубчиків

Гаспачо, фото: alizy.club
Гаспачо, фото: alizy.club

Приготування:

Рецепту гаспачо вже багато століть, а він все одно залишається однією з улюблених страв у різних країнах. Ну що поробиш, якщо це так смачно. Один з головних інгредієнтів цього супу, окрім томатів — часник.

Не очищаючи від лушпиння, обсмажте на сковороді на середньому вогні, без масла зубчики. Обсмажуйте приблизно хвилин 10-15, поки вони не стануть м'якими і не почорніють в декількох місцях. Пересмажувати теж не треба! Після цього зніміть з вогню і дайте часнику охолонути.

Готуємо овочі. Нарізаємо на невеликі шматки. Коли часник охолов, очищаємо його від лушпиння. І починаємо додавати всі інгредієнти в комбайн. Спочатку часник, потім помідори. Пасту перекладаємо в миску, звільняючи комбайн для наступних продуктів.

Потім додаємо огірки та перець. Подрібнюємо їх у дрібні шматочки, але не до стану пюре. Змішуємо всі мелені овочі в одній мисці, заливаємо томатним соком. Додаємо спеції, олію і оцет, а також табаско за бажанням. У чому ще фішка цього супу - чим довше він стоїть в холодильнику, тим він краще.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ваша палатка перетвориться в попіл — вражаючий експеримент змусить кинути палити і бути обачнішими.

Як повідомляв Знай.uа для смачного пікніка: швидкий рецепт шашлику "картопля в беконі".

Знай.uа писав, закуска з помідорів в банку — незвичайний смак страви з гірчичною заправкою вразить кожного.