Легкий холодний суп з перетертих в пюре свіжих овочів - гаспачо. Ця страва є перлиною іспанської кухні, вона готується та подається, традиційно, в спекотний час року.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це стало відомо завдяки повідомленню Telegram-каналу "Кухня по-чоловічому".
Склад:
-червоний болгарський перець 2 шт.
-червоний винний оцет 1/4 склянки
-огірок (великий, без насіння) 1 шт.
-оливкова олія-1/4 склянки
-помідори (великі, стиглі) 4 шт.
-сіль і перець за смаком
-табаско (за бажанням) 1/2 ч. л.
-томатний сік 5 склянок
-часник 8 зубчиків
Приготування:
Рецепту гаспачо вже багато століть, а він все одно залишається однією з улюблених страв у різних країнах. Ну що поробиш, якщо це так смачно. Один з головних інгредієнтів цього супу, окрім томатів — часник.
Не очищаючи від лушпиння, обсмажте на сковороді на середньому вогні, без масла зубчики. Обсмажуйте приблизно хвилин 10-15, поки вони не стануть м'якими і не почорніють в декількох місцях. Пересмажувати теж не треба! Після цього зніміть з вогню і дайте часнику охолонути.
Готуємо овочі. Нарізаємо на невеликі шматки. Коли часник охолов, очищаємо його від лушпиння. І починаємо додавати всі інгредієнти в комбайн. Спочатку часник, потім помідори. Пасту перекладаємо в миску, звільняючи комбайн для наступних продуктів.
Потім додаємо огірки та перець. Подрібнюємо їх у дрібні шматочки, але не до стану пюре. Змішуємо всі мелені овочі в одній мисці, заливаємо томатним соком. Додаємо спеції, олію і оцет, а також табаско за бажанням. У чому ще фішка цього супу - чим довше він стоїть в холодильнику, тим він краще.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, ваша палатка перетвориться в попіл — вражаючий експеримент змусить кинути палити і бути обачнішими.
Як повідомляв Знай.uа для смачного пікніка: швидкий рецепт шашлику "картопля в беконі".
Знай.uа писав, закуска з помідорів в банку — незвичайний смак страви з гірчичною заправкою вразить кожного.