У наступну суботу, 25 липня о 19:00 на СТБ стартують прем'єрні випуски кулінарного шоу "Звана вечеря". Напередодні прем'єри рецептом своєї улюбленої річного страви вирішила поділитися ведуча програми «Вікна-новини» на СТБ Яна Брензей. Вона пропонує українцям спробувати приготувати баклажани-човники під сиром.

"Я обожнюю овочі, тому більшість моїх коронних страв – саме з нихми. Приміром, баклажани-човники під сиром. Тільки мій чоловік бачить «синенькі» в магазині або на ринку, одразу питає, коли я вже приготую", - розповідає ведуча.

Для приготування страви вам знадобляться:

два великих, ровненьких, без вигинів, баклажана;
3-4 середніх помідора;
1 цибуля;
2 зуб. часнику;
300 гр. шампіньйонів;
1 перець чилі;
жменя петрушки;
жменька базиліка;
200 гр. твердого сиру;
майонез – за бажанням.

Яна уникає м'яса в їжі, але, якщо у вас є бажання, ведуча радить замінити гриби на куряче філе або ж просто додати його до інгредієнтів.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Яна Бранзей, фото - прес-служба СТБ
Яна Бранзей, фото - прес-служба СТБ

Спосіб приготування:

Баклажани розрізаємо вздовж. Ложкою обережно виймаємо м'якоть. Човники, які у вас вийдуть, замочуємо в холодній підсоленій воді на півгодини. Поки вони в "підводному плаванні", дрібно нарізаємо цибулю і часник. Кубиками ріжемо м'якоть баклажана, помідори, невеликими шматочками нарізаємо гриби або курку.

На сковороду ллємо трохи рослинного масла. Підсмажуємо цибулю і часник. Коли вони подзолотятся, додаємо гриби (або курку). Коли з грибів вийде вода (або курка трохи підсмажиться), додаємо баклажани. За 5 хвилин до готовності – покладіть на сковорідку помідори, петрушку, базилік, чилі.

Дістаємо з води човники, протираємо їх від вологи. За бажанням, змащуємо середину майонезом або часниковим соусом, викладаємо нашу начинку. Ставимо в духовку на півгодини. За 10 хвилин до готовності – посипаємо зверху натертим сиром.

Баклажани з сиром, фото - YouTube
Баклажани з сиром, фото - YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником.

Раніше портал "Знай.ua" писав рецепт: сніжний краб під яйцем – швидкий рецепт дивовижної закуски.

Також портал "Знай.ua" писав простий рецепт швидкої пасти для ласунів.