Як відомо, вже настав сезон дозрівання смородини. Саме зараз найвдаліший час запастися на зиму цієї корисної та чудотворної ягоди. Напевно у кожної дбайливої господині в будинку є запаси смородини: заморожена у власному соку або ж у вигляді апетитного варення. Ну, а у тих, у кого ще не готова ця солодкість, пропонуємо ознайомитися з цим простим рецептом ароматного варення зі смородини, яке в холодну пору миттєво поглинуть без залишку всі члени сім'ї, пише Вкуссовет.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інгредієнти:
- смородина – 1 кг;
- цукор – 800 г;
- вода – 200-300 мл
Спосіб приготування:
1. Спочатку переберіть смородину від листків і т. д.
2. Потім ретельно промийте водою за допомогою друшляка та перемістіть в ємність, у якій будете варити варення.
3. У ємність до ягід залити воду та поставити на маленький вогонь. Довести до кипіння та вимкнути.
4. Далі до гарячої провареної смородині додати цукор і залишити на пару годин, щоб цукор просочився соком і частково розчинився.
5. Ємність з варенням знову поставити на маленький вогонь і проварювати приблизно 15 хвилин. Вимкнути та залишити на пару годин, щоб ягоди краще просахарились.
6. Перед тим, як розлити варення по банках потрібно ще раз проварити приблизно 10-20 хвилин.
7. Банки промити содою, добре сполоснути та поставити в духову шафу на 160 градусів на 20 хвилин, до висихання.
8. Кришки помістити в невелику каструлю та прокип'ятити кілька хвилин.
9. Гаряче варення розлити в стерилізовані банки.
10. Потім банки накрити серветкою та залишити до повного остигання, після чого закрити кришками і перевернути.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати вино з кульбаб.
Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт дивовижних ватрушок з абрикосами та сиром.
Також "Знай.ua" писав, як приготувати курячі ніжки з йогуртом і гірчицею.