Рецептів закусок з баклажанів існує безліч, але більшість не дуже подобається любителям цього овочу через те, що баклажани виходять дуже жирні, адже попередньо обсмажуються або запікаються з рослинною олією.

А відтак, пропонуємо унікальний рецепт закуски з баклажанів, яка прекрасно поєднується з м'ясними стравами, шашликами та не є вкрай жирною.

Інгредієнти:

  • Баклажани - близько 800-900 г;
  • Кріп - невеликий пучок;
  • Часник - за смаком;
  • Оцет 9% - 150 г;
  • Сіль - 4 ст.л;
  • Рослинна олія - ​​1-2 ст.л.

Приготовані баклажани

Приготування:

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

1. Овочі миємо, чистимо - зрізаємо плодоніжки. Баклажани ріжемо на шматочки. Товщина - трохи більше сантиметра. Попередньо сипати сіллю і віджимати гіркоту з плодів не потрібно, адже баклажан буде відварюватися в солоній воді.

2. У великій каструлі (щоб вмістилися порізані овочі) доводимо до кипіння воду, солимо її, додаємо оцет, ретельно перемішуємо.

3. Опускаємо в киплячий розсіл баклажани. Варимо недовго, це дуже важливо. Не більше 2-2,5 хвилин, інакше баклажани розваряться і втратять форму.

4. Викидаємо овочі на друшляк, зливаємо воду і кладемо під гніт, можна замінити звичайною тарілкою, щоб стекла зайва рідина.

5. Коли баклажани трохи охолонуть, можна акуратно віджати їх руками. Тим часом готуємо заправку.

6. Часник чистимо, пропускаємо через прес. З'єднуємо з вимитим, просушеним і дрібно нарізаним кропом. Складаємо в місткість ще теплі баклажани, додаємо заправку.

7. Зараз їх вже сміливо можна пробувати і додавати сіль за смаком. Також додаємо рослинну олію, акуратно перемішуємо і відправляємо в холодильник.

8. Через кілька годин закуска вже готова до вживання.

Джерело

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, живильний коктейль, швидка випічка, літній салат — цікаві варіанти простих страв з персиків.

Як повідомляв Знай. ua, ніжний вершковий пломбір з дитинства — цей простий рецепт відіб'є у вас бажання купувати морозиво в магазині.

Також Знай. ua писав, що ви в неї закохалася з першого шматочка, рецепт піци з тунцем і червоною цибулею.