Банан - не найзвичніша начинка для пирогів для українців, однак спробувати такий десерт безумовно варто. Підкреслена карамеллю солодкість фрукта у апетитній відкритій випічці не залишить вас байдужим. А поданий разом з кулькою ванільного морозива - цей пиріг зможе стати окрасою святкового столу. Тим більше, приготувати делікатес за цим рецептом дуже просто, а страва вийде неймовірно апетитною і привабливою.

Рецептом бананового пирога Знай.ua ділиться на основі матеріалів Telegram-каналу "Антихрючево".

Інгредієнти

на 8 порцій

  • 1 лист листкового тіста, 23x23 см
  • 6 бананів
  • 8 столових ложок вершкового масла
  • 220 г коричневого цукру
  • 1 чайна ложка ванілі
  • 1 чайна ложка кориці
  • ванільне морозиво, для сервірування

Банановий пиріг, скріншот відео
Банановий пиріг, скріншот відео

Популярні новини зараз

Ридаюча пенсіонерка не могла потрапити на потяг "Одеса-Київ" через відсутність сертифіката: на тест не вистачало 200 гривень

В Україні почалися масові рейди у транспорті і "полювання" на фальшиві COVID-тести: штраф у 17 тисяч і 730 заведених справ

Наталя Могилевська показала, яка з неї "господиня": павуки на люстрі і павутина по кутах

Колишній Ані Лорак Юрій Фальоса пошкодував про витрачені на співачку гроші: "Їй купували прокладки, бензин, білизну..."

Показати ще

Приготування

1. Розігрійте духовку до 190 ° C.

2. Використовуйте 20-сантиметрову круглу форму для кексу, виріжте коло з листкового тіста. Використовуючи вилку, виконайте отвори по всьому тесту.

3. У великій каструлі на середньому вогні розтопіть вершкове масло, потім додайте коричневий цукор і варіть поки карамельний соус не стане бурштинового кольору, близько 5 хвилин.

4. Додайте ваніль і корицю. Перемішайте до отримання однорідної маси.

5. Додайте банани в каструлю і варіть до м'якості, близько 2 хвилин.

6. Переверніть банани, щоб повністю покрити їх карамеллю, потім зніміть зі сковороди.

7. Змастити круглу форму для випічки маслом. Розкладіть банани на дні форми. Полити карамельним соусом.

8. Накрийте банани листковим тістом.

9. Випікайте протягом 30 хвилин або до тих пір, поки тісто не стане пишним і золотистим.

10. Дайте охолонути при кімнатній температурі не менше 30 хвилин, перш ніж перевернути на тарілку для сервування.

11. Наріжте на шматочки і подавайте з ванільним морозивом.

12. Насолоджуйтесь!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, печериці-гриль з сиром і часником замінять шашлик, вегетаріанське блюдо - пальчики оближеш.

Як повідомляв Знай.uа закінчився хліб — спечи в мікрохвильовці: "ледачий" рецепт врятує ваші бутерброди.