Такий популярний український продукт, як сало, виявляється, не лише смачний, але і корисний. Щобільше, він може посприяти схудненню. Про несподівані властивості сала розповів Микола Моторний на своїй сторінці у Facebook.
"Ще трішки про сало. Я і без німців про це знав. Але їхнє слово також важливе для мене. Почитайте ... і жеріть - скільки подужаєте! До сала смакує все - навіть варення і "Мартіні". Усім приємної смакоти!!!", - пише автор поста. Микола Моторний
Виявляється, сало сприяє ефективному схудненню. Німецькі вчені з Інституту здоров'я в Дрездені розвінчали популярні міфи про шкоду сала. В результаті досліджень експерти прийшли до висновку, що сало і бекон - скоріше корисні і навіть в якомусь сенсі лікувальні продукти. Про це повідомляє CHANGEUA.
"Багато хто відмовляється від вживання сала, вважаючи його шкідливим тваринним жиром, яке важко засвоюється і багато холестерином. Насправді, стверджують вчені, сало досить легко засвоюється організмом і містить величезну кількість корисних натуральних речовин. Свіже сало містить цінні жирні кислоти - лінолеву і арахідонову. Але для того, щоб користі було більше, ніж шкоди, не потрібно смажити сало, особливо в маслі.", - йдеться у повідомленні.
Що цікаво, компоненти сала дуже важливі для нормальної роботи мозку і нервової системи, вони зміцнюють імунітет і захищають клітини мозку. І це попри те, що у ньому міститься холестерин. Але в тій же яловичої печінки його рази у 4 більше.
Крім того в якісному продукті міститься особлива речовина - холін. Вона нівелює негативний ефект холестерину і захищає стінки кровоносних судин - так що бляшок від сала не буде. Сало не сприяє набору ваги, всупереч існуючим міфам. Річ у тому, що його неможливо переїсти - організм просто не дозволить. Ожиріння найчастіше відбувається через надлишок в харчуванні.
Ще трішки про САЛО. Я і без німців про це знав. Але їхнє слово також важливе для мене. Почитайте ... і жеріть - скільки...