Борщ можна їсти у будь-яку пору року, але, погодьтесь, влітку хочеться їсти холодне, а не гаряче. На думку йде холодний гаспачо, а не гарячий борщик. Що, якщо ми вам повідомимо, що борщ можна трішки змінити і перетворити на холодний суп? Смак насичений, часникові сухарі додають пікантності і вирізняються на тлі ніжного смаку усіх складників цієї справи. Більше того, такий борщ варто подавати як крем-борщ!
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецептом ділиться Наталія Олендра.
Вам знадобляться:
- картопля 200 гр
- буряк 300 гр
- морква 60 гр
- цибуля ріпчаста 100 гр
- часник 4 зубчики
- томатна паста 50 гр
- свіжі помідори 70 гр
- капуста білокачанна 250 гр
- бульйон або вода 1 л
- цукор 0,5 ч.л.
- сіль і перець за смаком
- 9% оцет 2 ч.л.
- рослинна олія 2-3 ст.л
- чорний хліб 100-150 гр
- часник 2 зубчика
- сіль 1 дрібка
- рослинна олія 2 ч.л.
- сметана
Хід приготування:
Цибулю кришимо кубиками, моркву, буряк і картоплю соломкою.
Розігрійте олію в каструлі з товстим дном, обсмажте цибулю і моркву.
Докладіть туди буряк, смажте хвилин 10-15.
Додайте томатн пасту, часник і помідори (без шкірки). Відразу ж покладіть трішки цукру і оцет. Смажити ще декілька хвилин.
Додайте картоплю.
Відразу ж заливайте ваші овочі бульйоном, рідини має бути на 2 см більше за овочів.
Накрийте кришкою і варіть 30 хвилин.
Вкиньте нашинковану капусту, варіть ще півгодини. Посоліть і поперчіть за смаком.
Час взятись за сухарі: хліб поріжте невеликими шматочками і підсушіть на пательні на невеликій кількості масла, щоб був хруст. Прибравши з вогню засипте давленим часником, змішайте і посоліть.
Дайте борщу дещо охолонути. Візьміть блендер та подрібніть суп, щоб сформувалось пюре.
Споживайте цей борщ зі сметаною та сухариками.
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,