Борщ можна їсти у будь-яку пору року, але, погодьтесь, влітку хочеться їсти холодне, а не гаряче. На думку йде холодний гаспачо, а не гарячий борщик. Що, якщо ми вам повідомимо, що борщ можна трішки змінити і перетворити на холодний суп? Смак насичений, часникові сухарі додають пікантності і вирізняються на тлі ніжного смаку усіх складників цієї справи. Більше того, такий борщ варто подавати як крем-борщ!

Рецептом ділиться Наталія Олендра.

Вам знадобляться:

  • картопля 200 гр
  • буряк 300 гр
  • морква 60 гр
  • цибуля ріпчаста 100 гр
  • часник 4 зубчики
  • томатна паста 50 гр
  • свіжі помідори 70 гр
  • капуста білокачанна 250 гр
  • бульйон або вода 1 л
  • цукор 0,5 ч.л.
  • сіль і перець за смаком
  • 9% оцет 2 ч.л.
  • рослинна олія 2-3 ст.л
  • чорний хліб 100-150 гр
  • часник 2 зубчика
  • сіль 1 дрібка
  • рослинна олія 2 ч.л.
  • сметана

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Хід приготування:

Цибулю кришимо кубиками, моркву, буряк і картоплю соломкою.

Розігрійте олію в каструлі з товстим дном, обсмажте цибулю і моркву.

Докладіть туди буряк, смажте хвилин 10-15.

Додайте томатн пасту, часник і помідори (без шкірки). Відразу ж покладіть трішки цукру і оцет. Смажити ще декілька хвилин.

Додайте картоплю.

Відразу ж заливайте ваші овочі бульйоном, рідини має бути на 2 см більше за овочів.

Накрийте кришкою і варіть 30 хвилин.

Вкиньте нашинковану капусту, варіть ще півгодини. Посоліть і поперчіть за смаком.

Час взятись за сухарі: хліб поріжте невеликими шматочками і підсушіть на пательні на невеликій кількості масла, щоб був хруст. Прибравши з вогню засипте давленим часником, змішайте і посоліть.

Дайте борщу дещо охолонути. Візьміть блендер та подрібніть суп, щоб сформувалось пюре.

Споживайте цей борщ зі сметаною та сухариками.

Нагадаємо, три Спаса 2020: коли відзначати і що подавати до столу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", простий рецепт шаурми, який зможе повторити кожен.

Також "Знай.uа" писав, Ви забудете про магазинному вині з першого ковтка: два рецепти домашньої вишневої наливки.