Сало люблять усі українці, але мало хто вміє його смачно засолити. Погляди на оптимальний спосіб різняться - але мета отримати смачний продукт у всіх спільна.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа основі матеріалу телеграм-канала "Дневник дачника" Знай.ua пропонує до уваги рецепт "Сала Люкс".
На літр води один стакан солі і половина склянки цукру, лавровий лист (4-5 штук), перець горошок, довести до кипіння і остудити. Цим розсолом залити сало. Сало можна відразу пересипати часником. Поставити у холодильник приблизно на добу. Потім викласти на рушник щоб розсіл втік. Можете додавати до смаку свої приправи.
Такий посол дуже смачний. Повірте, цукор зовсім не відчувається.
З'їдати 10-30 грамів свіжого сала в день не шкідливо, а навпаки корисно. Цей продукт є відмінним джерелом вітамінів A, D, E і ефективно зміцнює кістки. Тим, хто активно бореться із зайвою вагою, медики рекомендують вживати сало без хліба і тільки в першій половині дня.
Дослідження фахівців з Мюнхенського університету показало, що свиняче сало містить арахідонову кислоту, яка відноситься до Омега-6 ненасиченим жирним кислотам.
Арахідонова кислота входить до складу клітинних мембран, а також є частиною ферментів серцевого м'яза, контролює баланс холестерину в крові.
Нагадаємо, Сало — сила! Дієтолог розповіла як схуднути, не відмовляючись від улюбленого продукту.
Як повідомляв портал Знай.ua, Улюблена закуска українців: сало приносить користь чи шкоду.
Також Знай.ua писав, що Розірветься серце українця - лікарі розповіли, кому не можна їсти сало.