Сало люблять усі українці, але мало хто вміє його смачно засолити. Погляди на оптимальний спосіб різняться - але мета отримати смачний продукт у всіх спільна.

На основі матеріалу телеграм-канала "Дневник дачника" Знай.ua пропонує до уваги рецепт "Сала Люкс".

На літр води один стакан солі і половина склянки цукру, лавровий лист (4-5 штук), перець горошок, довести до кипіння і остудити. Цим розсолом залити сало. Сало можна відразу пересипати часником. Поставити у холодильник приблизно на добу. Потім викласти на рушник щоб розсіл втік. Можете додавати до смаку свої приправи.

Такий посол дуже смачний. Повірте, цукор зовсім не відчувається.

Сало, скріншот з відео
Сало, скріншот з відео

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Вже багато років фахівці всього світу обговорюють корисні і шкідливі властивості такого цінного продукту як сало. Як вважають експерти, в цілому рослинні і тваринні жири надають сприятливий вплив на здоров'я людини, якщо тільки не захоплюватися і не вживати їх в необмеженій кількості.

З'їдати 10-30 грамів свіжого сала в день не шкідливо, а навпаки корисно. Цей продукт є відмінним джерелом вітамінів A, D, E і ефективно зміцнює кістки. Тим, хто активно бореться із зайвою вагою, медики рекомендують вживати сало без хліба і тільки в першій половині дня.

Дослідження фахівців з Мюнхенського університету показало, що свиняче сало містить арахідонову кислоту, яка відноситься до Омега-6 ненасиченим жирним кислотам.

Арахідонова кислота входить до складу клітинних мембран, а також є частиною ферментів серцевого м'яза, контролює баланс холестерину в крові.

Нагадаємо, Сало — сила! Дієтолог розповіла як схуднути, не відмовляючись від улюбленого продукту.

Як повідомляв портал Знай.ua, Улюблена закуска українців: сало приносить користь чи шкоду.

Також Знай.ua писав, що Розірветься серце українця - лікарі розповіли, кому не можна їсти сало.