Домашнє ігристе зі смородинового листя виходить неймовірно смачним. Однак, щоб насолодитися напоєм, потрібно трохи почекати, адже процес бродіння займає деякий час. Його можна витримати 3-4 місяці, але й одного місяця буде цілком достатньо.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 3 л води
  • 1 лимон
  • 200 г смородинового листя
  • 200 г цукру
  • 0,5 ч. л. винних дріжджів

Шампанське зі смородини, скріншот: YouTube
Шампанське зі смородини, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Виберіть хороше смородинове листя. Потрібні просто свіжі зрілі листочки, щоб на них не було жодних хвороб. Зібравши зелень, ретельно промийте її під проточною водою.

З лимона зніміть цедру, очистіть його від білої шкірки і наріжте на невеликі частини. У банку з водою додайте листя, лимон з цедрою, цукор і потім перемішайте. Закрий суміш звичайною еластичною кришкою і залиште її на сонячному світлі. Потрібно почекати, поки розчиниться цукор, це повинно зайняти близько 2-3 дні. Не забувайте помішувати напій.

Смородина, скріншот: YouTube
Смородина, скріншот: YouTube

Через кілька днів заливаємо дріжджі невеликою кількістю теплої води і залишаємо на 15 хвилин. Після цього додаємо їх в банку, накриваємо її нещільно кришкою і залишаємо ще на 3-4 години до початку бродіння. Тепер повинні з'явитися дрібні бульбашки від бродіння.

Далі ми ставимо банку під водяний затвор і залишаємо її у прохолодному місці на 7-10 днів. Підійде підвал або холодильник. Через тиждень потрібно профільтрувати рідина через марлю. Вона після цього вона буде залишатися злегка каламутною, на вигляд як лимонад. Можна все залишити так, а можна висвітлити рідину бентонітом.

Тепер потрібно додати в банку сироп з 4 столових ложок цукру і невеликої кількості води. А після можна нарешті розлити рідину по пляшках і щільно закрити. Тепер залишилося почекати цілий місяць або навіть більше, але результат того вартий. Весь цей час пляшки повинні знаходитися в найхолоднішій частині погребу або в холодильнику.

Шампанське зі смородини, скріншот: YouTube
Шампанське зі смородини, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки. Узбецька національна страва, яка підкорить серце навіть найвибагливішого гурмана

Також Знай.uа" писав, абрикосове варення-п'ятихвилинка: як без зайвих зусиль заготувати вітамінний фрукт на зиму. З цим простим та швидким рецептом абрикосового варення впорається кожен охочий.