Домашнє ігристе зі смородинового листя виходить неймовірно смачним. Однак, щоб насолодитися напоєм, потрібно трохи почекати, адже
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- 3 л води
- 1 лимон
- 200 г смородинового листя
- 200 г цукру
- 0,5 ч. л. винних дріжджів
Приготування:
Виберіть хороше смородинове листя. Потрібні просто свіжі зрілі листочки, щоб на них не було жодних хвороб. Зібравши зелень, ретельно промийте її під проточною водою.
З лимона зніміть цедру, очистіть його від білої шкірки і наріжте на невеликі частини. У банку з водою додайте листя, лимон з цедрою, цукор і потім перемішайте. Закрий суміш звичайною еластичною кришкою і залиште її на сонячному світлі. Потрібно почекати, поки розчиниться цукор, це повинно зайняти близько 2-3 дні. Не забувайте помішувати напій.
Через кілька днів заливаємо дріжджі невеликою кількістю теплої води і залишаємо на 15 хвилин. Після цього додаємо їх в банку, накриваємо її нещільно кришкою і залишаємо ще на 3-4 години до початку бродіння. Тепер повинні з'явитися дрібні бульбашки від бродіння.
Далі ми ставимо банку під водяний затвор і залишаємо її у прохолодному місці на 7-10 днів. Підійде підвал або холодильник. Через тиждень потрібно профільтрувати рідина через марлю. Вона після цього вона буде залишатися злегка каламутною, на вигляд як лимонад. Можна все залишити так, а можна висвітлити рідину бентонітом.
Тепер потрібно додати в банку сироп з 4 столових ложок цукру і невеликої кількості води. А після можна нарешті розлити рідину по пляшках і щільно закрити. Тепер залишилося почекати цілий місяць або навіть більше, але результат того вартий. Весь цей час пляшки повинні знаходитися в найхолоднішій частині погребу або в холодильнику.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,