Басма по-узбецьки — надзвичайно смачна національна страва, яка підкорить серце навіть найвибагливішого гурмана. Щобільше, ця страва дуже проста у приготуванні.

Інгредієнти:

  • Жир — 150-200 г (потрібен курдюк, але можна замінити на яловичий)
  • М'ясо — 350-400 г
  • Цибуля — 4 середніх
  • Морква — 1 велика
  • Помідор — 2-3 шт.
  • Баклажан — 2 шт.
  • Капуста — 300 г
  • Болгарський перець — 3 шт.
  • Гострий перець — 2-3 шт. (за бажанням)
  • Картопля — 600 -700 г
  • Часник — 2-3 головки
  • Листя капусти — 4-5 шт.

Басма по-узбецьки, скріншот: instagram.com/cooks.story
Басма по-узбецьки, скріншот: instagram.com/cooks.story

Спеції:

  • Зіра
  • Лавровий лист
  • Мелений чорний перець
  • Мелений червоний перець
  • Сіль

Приготування:

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Всі складники для страви нарізаємо і викладаємо у каструлю з товстим дном та стінками або у казанок. На дно кладемо жир і шматки м'яса, поверх них цибулю та моркву, нарізану кружальцями. Тоді — четвертинки помідора, шматочки баклажана і посипаємо зірою та кладемо лавровий лист.

Басма по-узбецьки, скріншот: instagram.com/cooks.story
Басма по-узбецьки, скріншот: instagram.com/cooks.story

Далі викладаємо нарізану капусту та болгарський перець, посипаємо їх меленим гострим чорним та червоним перцем. Кладемо очищені цілі картоплини та головки часнику. Зверху накриваємо часточками солодкого болгарського перцю та листям капусти.

Обов'язково кожен шар злегка солимо. Накрили кришкою, зверху ставимо гніт, перші 10 хвилин тушкуємо на середньому вогні, потім зменшуємо вогонь на мінімум і тушкуємо у власному соку протягом 1,5 години.

Басма по-узбецьки, скріншот: instagram.com/cooks.story
Басма по-узбецьки, скріншот: instagram.com/cooks.story

Басма по-узбецьки, скріншот: instagram.com/cooks.story
Басма по-узбецьки, скріншот: instagram.com/cooks.story

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки

Як повідомляв портал "Знай.uа", фаршировані печериці з перепелиними яйцями та сирокопченою ковбасою — красива святкова страва за 20 хвилин

Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками