Басма по-узбецьки — надзвичайно смачна національна
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Жир — 150-200 г (потрібен курдюк, але можна замінити на яловичий)
- М'ясо — 350-400 г
- Цибуля — 4 середніх
- Морква — 1 велика
- Помідор — 2-3 шт.
- Баклажан — 2 шт.
- Капуста — 300 г
- Болгарський перець — 3 шт.
- Гострий перець — 2-3 шт. (за бажанням)
- Картопля — 600 -700 г
- Часник — 2-3 головки
- Листя капусти — 4-5 шт.
Спеції:
- Зіра
- Лавровий лист
- Мелений чорний перець
- Мелений червоний перець
- Сіль
Приготування:
Всі складники для страви нарізаємо і викладаємо у каструлю з товстим дном та стінками або у казанок. На дно кладемо жир і шматки м'яса, поверх них цибулю та моркву, нарізану кружальцями. Тоді — четвертинки помідора, шматочки баклажана і посипаємо зірою та кладемо лавровий лист.
Далі викладаємо нарізану капусту та болгарський перець, посипаємо їх меленим гострим чорним та червоним перцем. Кладемо очищені цілі картоплини та головки часнику. Зверху накриваємо часточками солодкого болгарського перцю та листям капусти.
Обов'язково кожен шар злегка солимо. Накрили кришкою, зверху ставимо гніт, перші 10 хвилин тушкуємо на середньому вогні, потім зменшуємо вогонь на мінімум і тушкуємо у власному соку протягом 1,5 години.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний