Басма по-узбецьки — надзвичайно смачна національна страва, яка підкорить серце навіть найвибагливішого гурмана. Щобільше, ця страва дуже проста у приготуванні. 

Інгредієнти:

  • Жир — 150-200 г  (потрібен курдюк, але можна замінити на яловичий)
  • М'ясо — 350-400 г
  • Цибуля — 4 середніх
  • Морква — 1 велика
  • Помідор — 2-3 шт.
  • Баклажан — 2 шт.
  • Капуста — 300 г
  • Болгарський перець — 3 шт.
  • Гострий перець — 2-3 шт. (за бажанням)
  • Картопля — 600 -700 г
  • Часник — 2-3 головки
  • Листя капусти — 4-5 шт.

Басма по-узбецьки, скріншот: instagram.com/cooks.story
Басма по-узбецьки, скріншот: instagram.com/cooks.story

Спеції:

  • Зіра
  • Лавровий лист
  • Мелений чорний перець
  • Мелений червоний перець
  • Сіль

Приготування:

Популярні новини зараз

Головне за ніч: Європа відмовилася від масок, Ощадбанк виграв суд у Росії, а в Україні змінилися правила харчування

″Ще труси на голову одягни″: Надя Дорофєєва зазнала модного провалу, поєднавши непоєднуване

Під Києвом безслідно зникла темноволоса красуня з тату - прикмети і фото

Львівських школярів пустять за парти з 1 вересня, але позбавлять найголовнішого - жодної радості, тільки підручники

Показати ще

Всі складники для страви нарізаємо і викладаємо у каструлю з товстим дном та стінками або у казанок. На дно кладемо жир і шматки м'яса, поверх них цибулю та моркву, нарізану кружальцями. Тоді — четвертинки помідора, шматочки баклажана і посипаємо зірою та кладемо лавровий лист.

Басма по-узбецьки, скріншот: instagram.com/cooks.story
Басма по-узбецьки, скріншот: instagram.com/cooks.story

Далі викладаємо нарізану капусту та болгарський перець, посипаємо їх меленим гострим чорним та червоним перцем. Кладемо очищені цілі картоплини та головки часнику. Зверху накриваємо часточками солодкого болгарського перцю та листям капусти. 

Обов'язково кожен шар злегка солимо. Накрили кришкою, зверху ставимо гніт, перші 10 хвилин тушкуємо на середньому вогні, потім зменшуємо вогонь на мінімум і тушкуємо у власному соку протягом 1,5 години.

Басма по-узбецьки, скріншот: instagram.com/cooks.story
Басма по-узбецьки, скріншот: instagram.com/cooks.story

Басма по-узбецьки, скріншот: instagram.com/cooks.story
Басма по-узбецьки, скріншот: instagram.com/cooks.story

View this post on Instagram

ОЧЕНЬ ВКУСНОЕ УЗБЕКСКОЕ БЛЮДО ⠀ Друзья, кому не сложно, оставьте любой цветочек 🌹🌺🌸🌼🌻🌷💐 в комментариях, чтобы я вас всех видела 😘 ⠀ Узбекская кухня - ГУРМАНЫ НАЛЕТАЙТЕ, СОХРАНЯЙТЕ 😍 Блюдо которое покорило мое сердце, а какой простой в приготовлении 😍 Нарезал, уложил и Всё😻 ⠀ Перейдём к рецепту: 150-200 грамм жира (нужен курдюк) я заменила на говяжий, не любим курдюк. Мясо 350-400 гр Лука побольше, я взяла 4 средних Морковь 1 большая Помидор 2-3 шт Баклажан 2 шт Капуста 300 грамм Болгарский перец 3 шт Острый 2-3 шт ( по желанию ) Картофель 600 -700 гр Чеснок 2-3 головки Листья капусты 4-5 шт ⠀ Специи: Зира Лавровый лист Молотый чёрный, красный перец Обязательно каждый слой солим слегка ⠀ Накрыли крышкой, сверху ставим гнёт, первые 10 минут тушим на среднем огне, затеи убавляем огонь на минимум и томим в собственном соку 1,5 часа! ⠀ Автор @svarovazarina

A post shared by КУХНЯ | КУЛИНАРИЯ | РЕЦЕПТЫ (@cooks.story) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки

Як повідомляв портал "Знай.uа", фаршировані печериці з перепелиними яйцями та сирокопченою ковбасою — красива святкова страва за 20 хвилин

Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками