Бувають такі випадки, в яких необхідно терміново зробити якесь частування: наприклад, коли на чай збирається хтось заїхати в гості. Для такого випадку є справжня "паличка-виручалочка" - смачний пиріг "Три склянки".

Читайте Знай в Google News!

Даний десерт готується дуже просто, він не вимагає практично жодних грошових витрат і завжди виходить соковитим і смачним.

Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:

-1 стакан просіяного борошна;

-1 склянка цукру (без гірки);

-1 стакан звичайної манки;

- яблука будь-якого сорту;

-розпушувач;

-кориця;

-180-200 гр. вершкового масла будь-якої торгової марки.

Пиріг "Три склянки", фото: "Кукухня"
Пиріг "Три склянки", фото: "Кукухня"

З борошна, манки, цукру і розпушувача робимо однорідну суху масу. Форму змащуємо олією, на дно висипаємо перший тонкий шар сухої суміші. Наступний шар - атерте яблуко (за бажанням яблуко можна посипати корицею).

Шари чергуються, поки заготовки не закінчаться. Зверху натерти вершкове масло, акуратно розрівняти. Випікати 20-25 хвилин. За 5 хвилин до того, як витягнути пиріг, потрібно посипати його цукровою пудрою, це допоможе утворитися карамельній скоринці.

Пиріг перед подачею остудити, щоб яблучний сік добре просочив сухі шари. Така випічка може навіть стати чудовою альтернативою торту: настільки смачною і апетитною вона виходить.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, більше, ніж просто кавун: незвичайні літні рецепти салатів з улюбленою ягодою.

Як повідомляв Знай.uа, у чому секрет смачного шашлику від коміка Improv Live Show: "Раджу знайти неподалік...".

Знай.uа писав, тістечко родом з дитинства: простий рецепт смачного "Буше".