В ожині міститься багато дієтичної клітковини, вітамін С, вітамін К, фолієва кислота і марганець. Ця смачна ягода за багатьма показниками вважається одним з найсильніших антиоксидантних продуктів. Пропонуємо приготувати простий пиріг з ожини, для цього вам знадобиться близько однієї години.

Рецептом пирога з ожини ділиться редакція "Сегодня".

Пиріг з ожиною, скріншот: YouTube
Пиріг з ожиною, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

Для тіста:

Популярні новини зараз
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Показати ще
  • 175 г розм'якшеного вершкового масла
  • 175 г цукру
  • 3 яйця
  • 200 г борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • терта цедра одного лимона
  • 500 г очищених яблук
  • 150 г ожини

Для посипання:

  • 75 г холодного нарізаного масла
  • 75 г борошна
  • 50 г цукру
  • 75 г мюслі
  • 1/2 ч. л. розрихлювача

Приготування:

Збийте міксером яйця разом з цукром і вершковим маслом. Додайте борошно, розпушувач і натерту цедру. Збийте все на низькій швидкості. Перелийте тісто у форму 18х28 см, застелену пергаментним папером. Зверху розкладіть тонко нарізані яблука і ожину.

Тепер збийте всі інгредієнти для посипання в блендері до отримання крихти. Посипте ними фрукти. Випікайте пиріг у розігрітій до 180С духовці близько 45 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою. Перед подачею остудіть і розріжте на порції.

Пиріг з ожиною, скріншот: YouTube
Пиріг з ожиною, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яловичина з болгарським перцем — надзвичайно ніжна і соковита страва для особливої вечері. М'ясо в результаті виходить ніжним та соковитим, страва буквально тане у роті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Домашні вареники з сиром традиційно відносять до української кухні, їх готують не лише з сирною начинкою, але і з картоплею, капустою або вишнею. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також Знай.uа" писав, хрусткі кабачки в духовці без олії — рецепт, після якого ви полюбите цей овоч ще більше. Пропонуємо простий рецепт, який стане ще однією вагомою причиною полюбити цей овоч. Кабачки виходять дуже смачними, хрусткими і ароматними. Щобільше, ця страва не лише смачна, а ще й корисна.