Чкмерулі - дуже смачна страва грузинської кухні. Це смажена курка в ароматному вершковому соусі з часником і кінзою - проста, але дуже яскрава за смаком страва грузинської кухні.

Читайте Знай в Google News!

Складові :

Курка цілком або гомілку
Паприка - 1-2 ч.л.
Хмелі-сунелі - 1 ч.л. за бажанням
Сіль, Перець за смаком
Часник - 2-3 зубчики
Кінза - пучок
Сметана або вершки 250 гр
Вода на око
Борошно - 1 ст.л

Популярні новини зараз
Сукня за 8 млн грн, вілла росіян і Максим Галкін - тамада: весілля киян у Комо розлютило українців Чоловікам можуть дати більше часу на ТЦК: нардеп вважає, що це необхідно Зупинили за порушення – можуть доставити до ТЦК: нові правила мобілізації Тарифи на воду різко підняли: скільки коштуватиме куб, ціни по областях
Показати ще

приготування:
Курку помити, висушити.
Далі курку змастити або рясно полити (розтопленим) вершковим маслом.
Змішати паприку, сіль, перець, за бажанням можна додати хмелі-сунелі і додати цю суміш до курки, добре перемішати.
Відправити в духовку, випікати при 180 гр приблизно 30-40 хв.

Зелень і часник дрібно порубати, обсмажити в казані з олією. Додати борошно, перемішати, щоб не було грудочок.
Додати сметану або вершки (20%), перемішати.
Додати воду на око, щоб зробити соус потрібної вам густоти.
Посолити, приправити перцем.

Вийняти курку з духовки, полити зверху соусом і знову відправити в духовку на 10-15 хвилин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Ревізор Панкова дала корисні поради при підборі огірочків для консервації.

Як повідомляв Знай. ua, швидко, просто і смачно, рецепт пікантною закуски з маринованих кабачків.

Також Знай. ua писав, що унікальний рецепт класичних голубців, одна година старань-вражень на місяць.