З ягід калини готують відмінне домашнє вино з приємним терпким смаком. Калина - це неймовірно корисна ягода, багата вітамінами і мінералами. А секрет приготування будь-якого домашнього вина в тому, що ягоди або плоди не можна мити. На їх поверхні збираються дикі дріжджі, які сприяють бродінню. Обов'язково враховуйте це при приготуванні вина з калини в домашніх умовах.
Ягоди калини відокремити від плодоніжок і подрібнити Тепер додати воду (приблизно 200 г на 1 кг мезги) і цукор (близько 100 г на 1 кг мезги) і поставити бродити на 3-4 дні.
Після цього процідити сік і додати воду, що залишилася і частину цукру. Цукор слід додавати порційно на 4-й, 7-й і 10-й день бродіння.
Загальна кількість води, що додається і цукру для приготування різних вин на 1 літр соку:
для столового вина-1,7 л води, 300 г цукру;
для десертного вина-0,5 л води, 350 г цукру;
для лікерного вина-150 мл води, 400 г цукру.
Приготування вина з калини здійснюється за звичайною технологією.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше