Зельц з курки - це чудова заміна магазинній ковбасі. Для приготування такої закуски потрібні лише недорогі продукти, а готується вона простіше простого. Апетитний зельц з курки можна подати і з бутербродами, і з картоплею.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • Курка - 1,5-2 кг.
  • Сіль - 1,5-2 ч. л.
  • Лавровий лист - 3 шт.
  • Чорний перець горошком - 10-15 шт.
  • Цибулина - 1 шт.
  • Часник - 5-6 зуб.
  • Желатин швидкорозчинний - 20 г

Зельц з курки, скріншот: YouTube
Зельц з курки, скріншот: YouTube

Зельц з курки, скріншот: YouTube
Зельц з курки, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Приготування:

Курку ріжемо на шматочки, кладемо в каструлю, додаємо 1,5 ч. л. солі, цибулину, лавровий лист і суміш перців горошком. Заливаємо водою приблизно 1,5 літра. Ставимо варити на вогонь. М'ясо повинне добре розваритися і легко відділятися від кісток. Для цього знадобиться близько 2 годин на середньому вогні. У скороварці буде достатньо 45 хвилин після закипання.

Тепер м'ясу потрібно дати охолонути до теплого стану. Приблизно 50-60 градусів. Прибираємо курку з бульйону. У миску відміряємо 2-3 ополоники бульйону. У теплий бульйон додаємо желатин 1 пачку, 20 грамів. Перемішуємо до розчинення. Желатин використовуйте згідно з інструкцією.

Зельц з курки, скріншот: YouTube
Зельц з курки, скріншот: YouTube

Зельц з курки, скріншот: YouTube
Зельц з курки, скріншот: YouTube

Тепер м'ясо відокремте від кісток. Його сильно дрібнити не потрібно, буде красивіше виглядати в розрізі. Додаємо 5-6 зубчиків часнику пропущених через прес, вливаємо бульйон з желатином і перемішуємо. Беремо пляшку, відрізаємо у неї верх і кладемо туди підготовлене м'ясо.

Замість пляшки можна взяти будь-яку місткість на ваш розсуд, наприклад, контейнер. Ставимо у холодильник до повного застигання на години 4-5 або на ніч. Тепер застиглий зельц дістаємо з холодильника і витягуємо з пляшки. Ножем робимо надріз і відділяємо пластик. Закуску розрізаємо і подаємо до столу. Дуже смачно з вареною картоплею.

Зельц з курки, скріншот: YouTube
Зельц з курки, скріншот: YouTube

Зельц з курки, скріншот: YouTube
Зельц з курки, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні