Зельц з курки - це чудова заміна магазинній ковбасі. Для приготування такої закуски потрібні лише недорогі продукти, а готується вона простіше простого. Апетитний зельц з курки можна подати і з бутербродами, і з картоплею. 

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • Курка - 1,5-2 кг.
  • Сіль - 1,5-2 ч. л.
  • Лавровий лист - 3 шт.
  • Чорний перець горошком - 10-15 шт.
  • Цибулина - 1 шт.
  • Часник - 5-6 зуб.
  • Желатин швидкорозчинний - 20 г

Зельц з курки, скріншот: YouTube
Зельц з курки, скріншот: YouTube

Зельц з курки, скріншот: YouTube
Зельц з курки, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Синютка може відібрати мерське крісло у Садового - останні дані екзитполу

Молода львів'янка впала в кому на відпочинку в Туреччині, вдома ридають діти: "Терміново, допоможіть!"

Українська Кардашьян закрилася у примірювальній магазину і почала "любити" себе

Найкрасивіша жінка світу за версією чоловіків: як виглядає і хто вона

Показати ще

Приготування: 

Курку ріжемо на шматочки, кладемо в каструлю, додаємо 1,5 ч. л. солі, цибулину, лавровий лист і суміш перців горошком. Заливаємо водою приблизно 1,5 літра. Ставимо варити на вогонь. М'ясо повинне добре розваритися і легко відділятися від кісток. Для цього знадобиться близько 2 годин на середньому вогні. У скороварці буде достатньо 45 хвилин після закипання.

Тепер м'ясу потрібно дати охолонути до теплого стану. Приблизно 50-60 градусів. Прибираємо курку з бульйону. У миску відміряємо 2-3 ополоники бульйону. У теплий бульйон додаємо желатин 1 пачку, 20 грамів. Перемішуємо до розчинення. Желатин використовуйте згідно з інструкцією.

Зельц з курки, скріншот: YouTube
Зельц з курки, скріншот: YouTube

Зельц з курки, скріншот: YouTube
Зельц з курки, скріншот: YouTube

Тепер м'ясо відокремте від кісток. Його сильно дрібнити не потрібно, буде красивіше виглядати в розрізі. Додаємо 5-6 зубчиків часнику пропущених через прес, вливаємо бульйон з желатином і перемішуємо. Беремо пляшку, відрізаємо у неї верх і кладемо туди підготовлене м'ясо.

Замість пляшки можна взяти будь-яку місткість на ваш розсуд, наприклад, контейнер. Ставимо у холодильник до повного застигання на години 4-5 або на ніч. Тепер застиглий зельц дістаємо з холодильника і витягуємо з пляшки. Ножем робимо надріз і відділяємо пластик. Закуску розрізаємо і подаємо до столу. Дуже смачно з вареною картоплею.

Зельц з курки, скріншот: YouTube
Зельц з курки, скріншот: YouTube

Зельц з курки, скріншот: YouTube
Зельц з курки, скріншот: YouTube

View this post on Instagram

Готовим просто и очень вкусно. Понравится всей семье!👩‍🍳🍶🐓🌿🍖🥯 ⠀ Зельц в бутылке из курицы ⠀ Это отличная замена магазинной колбасе. Недорого, готовится проще не придумаешь и вкусно очень. Можно подать и с бутербродами, и с картошечкой, например. Ну очень вкусно. ⠀ Рецепт: ⠀ Курица -1,5 - 2 кг. Соль -1,5 ч.л.-2ч.л. Лавровый лист -3 шт. Черный перец горошком -10-15 шт. Луковица -1шт. Чеснок -5-6 зуб. Желатин быстрорастворимый -20гр. ⠀ Берем курицу, у меня весом 1,5 кг, разрежем ее на кусочки. ⠀ Кладем в кастрюлю, добавляем 1,5 ч.л. соли, луковицу, лавровый лист и смесь перцев горошком. Заливаем водой примерно 1,5 литра. ⠀ Ставим варить на огонь, варим до того момента, чтобы мясо хорошо разварилось и легко отходила от косточек. ⠀ По времени занимает около 2 часов на среднем огне. Я варю в скороварке, мне достаточно 45 минут после закипания. Теперь мясу дадим остыть до теплого состояния. Примерно 50-60 градусов. Убираем курицу из бульона. В миску отмерим 2-3 половника бульона. В теплый бульон добавляем желатин 1 пачку, 20 грамм. ⠀ Перемешиваем до растворения. Если будите использовать другой желатин, используйте его согласно инструкции. Мясо отделим от костей. Мясо сильно мельчить не нужно, будит красивее смотреться в разрезе. Теперь добавляем 5-6 зубчиков чеснока пропущенных через пресс, вливаем бульон с желатином и перемешиваем. Берем бутылку, отрезаем у нее верх. У меня объём бутылки 1 л. Кладем подготовленное мясо. ⠀ Вместо бутылки можно взять любую емкость на ваше усмотрение, контейнер например. Мне нравится делать в бутылке, потому что так он очень похож на колбасу. Убираем в холодильник до полного застывания на часа 4-5 или на ночь. ⠀ Теперь застывший зельц достаем из холодильника и извлекаем из бутылки. Ножом делаем надрез и руками тянем пластик, он хорошо рвется. Вот такой он получается красивый. Теперь его разрезаем и подаем к столу. Режется он хорошо, даже можно нарезать тоненькими ломтиками. Очень вкусно с вареной картошечкой. Автор Наталья Калнина

A post shared by Простые рецепты от мишутки (@prostye_recepty_mishutki) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні