Зельц з курки - це чудова заміна магазинній ковбасі. Для
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- Курка - 1,5-2 кг.
- Сіль - 1,5-2 ч. л.
- Лавровий лист - 3 шт.
- Чорний перець горошком - 10-15 шт.
- Цибулина - 1 шт.
- Часник - 5-6 зуб.
- Желатин швидкорозчинний - 20 г
Приготування:
⠀
Курку ріжемо на шматочки, кладемо в каструлю, додаємо 1,5 ч. л. солі, цибулину, лавровий лист і суміш перців горошком. Заливаємо водою приблизно 1,5 літра. Ставимо варити на вогонь. М'ясо повинне добре розваритися і легко відділятися від кісток. Для цього знадобиться близько 2 годин на середньому вогні. У скороварці буде достатньо 45 хвилин після закипання.
Тепер м'ясу потрібно дати охолонути до теплого стану. Приблизно 50-60 градусів. Прибираємо курку з бульйону. У миску відміряємо 2-3 ополоники бульйону. У теплий бульйон додаємо желатин 1 пачку, 20 грамів. Перемішуємо до розчинення. Желатин використовуйте згідно з інструкцією.
Тепер м'ясо відокремте від кісток. Його сильно дрібнити не потрібно, буде красивіше виглядати в розрізі. Додаємо 5-6 зубчиків часнику пропущених через прес, вливаємо бульйон з желатином і перемішуємо. Беремо пляшку, відрізаємо у неї верх і кладемо туди підготовлене м'ясо.
⠀
Замість пляшки можна взяти будь-яку місткість на ваш розсуд, наприклад, контейнер. Ставимо у холодильник до повного застигання на години 4-5 або на ніч. Тепер застиглий зельц дістаємо з холодильника і витягуємо з пляшки. Ножем робимо надріз і відділяємо пластик. Закуску розрізаємо і подаємо до столу. Дуже смачно з вареною картоплею.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,