Дуже смачне та корисне варення з інжиру вариться швидко і легко. Тут не потрібно застосовувати складні технології приготування, досить правильно підготувати сироп і сам інжир. Плоди інжиру корисні для серцево-судинної системи. Зокрема, вони містять калій, який сприяє розширенню кровоносних судин. Тому це екзотичне варення є ще й корисним десертом.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • інжир 1,5 кг
  • цукор 1 кг
  • вода 50 мл (воду не обов'язково)
  • лимонна кислота на кінчику ножа

Інжир, фото: кадр з відео
Інжир, фото: кадр з відео

Варення з інжиру, фото: кадр з відео
Варення з інжиру, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз

Тарзана на яблуню, Бузову — в символи 2020 року: найкращі анекдоти про знаменитостей на 29 листопада

Красуня з червоною стрічкою влаштувала танці на замерзлому озері посеред Карпат - "Це диво!"

Стоцька і Кіркоров знову разом? Колишній Пугачової видерся до рудої бестії: ″Моя дівчинко″

П'яний тернополянин розпустив руки в автобусі, кондуктор тільки зойкнула - "Ви не поїдете"

Показати ще

Приготування:

Інжир помити, зрізати тверді хвостики, засипати цукром, водою 70 мл і поставити одразу на повільний вогонь не перемішуючи! Коли цукор повністю розчиниться зняти пінку, і варити протягом 20 хвилин. Потім знімаємо з вогню, даємо повністю охолонути.

Після повного охолодження знову ставимо на вогонь, а коли закипить знову варимо 20 хвилин. Загалом варимо 3 рази по 20 хвилин після закипання. В останній раз додати лимонну кислоту на кінчику ножа і ще варити 20 хвилин. Готове варення розлити у стерилізовані банки і закрити.

View this post on Instagram

Всем привет! Сегодня у меня очень вкусное варенье из инжира!😋 Если понравился рецепт ставьте❤️, сохраняйте в закладки, готовьте и делитесь результатом.🙌 Автор: @mari___so ❤️ ___________________________________________ Ингредиенты: - инжир 1,5 кг - сахар 1 кг - вода 50 мл (воду не обязательно) - лимонная кислота на кончике ножа Приготовление: 1. Инжир помыть, срезать твёрдые хвостики, засыпать сахаром, водой 70мл и ставим сразу на медленный огонь не перемешивая!☝🏻 2. Когда сахар полностью растворится снимаем пенку, и варим 20 минут. Затем снимаем с огня, даём полностью остыть. И после полного остывания опять ставим на огонь, как закипит опять варим 20 минут. В общем варим 3 раза по 20 минут(после закипания). В последний раз я добавила лимонную кислоту на кончике ножа и так же варила 20 минут. 3. Готовое варение разливаем по стерилизованным банкам и закатываем. Всем приятного чаепития😘 ______________________________________________ #вареньеизинжира #варенье #инжир #вареньеинжир #инжировоеваренье #видеорецепты#ппзакуска#ппрецепт#готовимвкусно#праздничныеблюда#мясо#картошка#лазанья#лук#сыр#сметана#запекаем#блины#сырники#домашниерецепты#видеоблог#dnevnaaypogoda4#ужиндома#пироги#ужин#вкусныерецепты#баклажаны#суп#заготовки

A post shared by Рецепты на каждый день!😋 (@mari___so) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин. У сезон кабачків ця страва, чи не найкраще рішення. Суп виходить легкий та з цікавим смаком. Варена кабачкова локшина приємно здивує.

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні