Ароматні пухкі ватрушки з сиром приготувати вдома власноруч зовсім не складно. Ватрушки за цим рецептом виходять дуже смачними і м'якими, а начинка приємною, зверху запеченою, а всередині м'якою і ніжною.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

Для тіста:
  • 200 мл теплого молока
  • 4-5 ст. л. цукру
  • пакетик дріжджів (11 г)
  • щіпка солі
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 500 г борошна

Ватрушки з сиром, фото: instagram.com/recepti.home
Ватрушки з сиром, фото: instagram.com/recepti.home

Для начинки:
  • ~300 г сиру
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 3 ст. л. цукру (за смаком)
  • 1 яйце для змазування

Приготування:

У тепле молоко додаємо цукор і дріжджі і чекаємо коли з'явиться пінка. Це означатиме, що дріжджі спрацювали і згодом тісто підніметься. Тепер додаємо сіль, яйце, масло і все перемішуємо. Просіваємо борошно, замішуємо тісто спочатку виделкою, потім рукою, змастивши її рослинною олією. Якщо тісто буде прилипати, краще знову змастити руки рослинною олією.

Популярні новини зараз
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Показати ще

Ватрушки з сиром, фото: instagram.com/recepti.home
Ватрушки з сиром, фото: instagram.com/recepti.home

Ватрушки з сиром, фото: instagram.com/recepti.home
Ватрушки з сиром, фото: instagram.com/recepti.home

Вимішуємо тісто протягом 3-4 хвилин, потім кладемо його у посудину, накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину. Коли тісто підійде, розминаємо його руками і ділимо на рівні частини. Формуємо з них кульки.

Накриваємо готові кульки рушником і залишаємо на 15 хвилин, вони збільшаться в розмірі. За цей час приготуємо начинку, з'єднавши всі інгредієнти. Збиваємо їх до однорідної маси. Дно склянки змащуємо олією і формуємо заглиблення в кульках. Краї ватрушки змащуємо збитим яйцем, в серединку викладаємо начинку. Випікаємо їх у духовці приблизно 20-25 хвилин до рум'янцю при 180°.

Ватрушки з сиром, фото: instagram.com/recepti.home
Ватрушки з сиром, фото: instagram.com/recepti.home

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин. У сезон кабачків ця страва, чи не найкраще рішення. Суп виходить легкий та з цікавим смаком. Варена кабачкова локшина приємно здивує.

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні