Якщо страва вважається звичним і класичним, це не привід не приготувати його ідеально! Суддя проекту "МастерШеф" Ольга Мартиновська керувалася саме таким принципом, коли винаходила свій фірмовий рецепт маслянистого, ароматного і повітряного пюре. Цей рецепт, як запевнила Мартиновська, краще, ніж у французьких ресторанах.

Досвідчений кулінар нагадала-колись картопляне пюре було ресторанною розкішшю. Та й сьогодні далеко не в кожному ресторані можна знайти дійсно смачне пюре. А нам і не треба, адже тепер ми знаємо, як приготувати його самостійно!

Мартиновська поділилася секретами бездоганного пюре.

● картоплю треба вибирати з високим вмістом крохмалю (в ідеалі це

французький сорт Рат " Ratte»)

Популярні новини зараз
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

● картоплю вибирати одного калібру і варити в мундирі - щоб вона менше

набирала води

● картоплю класти в каструлю і заливати холодною водою на 2-3 см вище, ніж

картопля

● солити в розрахунку 10 грамів солі на 1 л води

● картопля середнього розміру варитися 25 хв.при легкому кипінні. Перевіряти

кінчиком ножа-якщо картопля падає з Леза сам, значить готовий.

● очищаємо картоплю, поки він ще гарячкувати і пропускаємо через овочеву

млин, якщо така є. Якщо ні-через сито. Головне-забудьте

про існування міксера або блендера

● щоб молоко не приставало до дна сотейника, налийте спочатку трошки

вода. Потім додайте жирне незбиране молоко 200-300 мл і доведіть до

кипіння.

● картоплю акуратно перемішуйте в каструльці і поступово додавайте

250 гр охолодженого вершкового масла, нарізаного шматочками.

● Слідом поступово введіть гаряче молоко

● На початку пюре перемішуйте лопаткою-дерев'яною або силіконовою, а

потім збийте віночком, продовжуючи додавати молоко.

Цей рецепт розрахований на 1 кг картоплі. І нічого страшного, якщо пюре вийде жирним — так і повинно бути. Всього три столові ложки такого пюре принесуть нереальну кількість задоволення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачкової локшиною: дієтичне перша страва всього за 15 хвилин. У сезон кабачків це блюдо, чи не найкраще рішення. Суп виходить легкий і з цікавим смаком. Варена кабачкова локшина приємно здивує.

Як повідомляв портал " Знай.ua", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачного ласощі

Також " Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні