Якщо страва вважається звичним і класичним, це не привід не приготувати його ідеально! Суддя проекту "МастерШеф" Ольга Мартиновська керувалася саме таким принципом, коли винаходила свій фірмовий рецепт маслянистого, ароматного і повітряного пюре. Цей рецепт, як запевнила Мартиновська, краще, ніж у французьких ресторанах.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДосвідчений кулінар нагадала-колись картопляне пюре було ресторанною розкішшю. Та й сьогодні далеко не в кожному ресторані можна знайти дійсно смачне пюре. А нам і не треба, адже тепер ми знаємо, як приготувати його самостійно!
Мартиновська поділилася секретами бездоганного пюре.
● картоплю треба вибирати з високим вмістом крохмалю (в ідеалі це
французький сорт Рат " Ratte»)
● картоплю вибирати одного калібру і варити в мундирі - щоб вона менше
набирала води
● картоплю класти в каструлю і заливати холодною водою на 2-3 см вище, ніж
картопля
● солити в розрахунку 10 грамів солі на 1 л води
● картопля середнього розміру варитися 25 хв.при легкому кипінні. Перевіряти
кінчиком ножа-якщо картопля падає з Леза сам, значить готовий.
● очищаємо картоплю, поки він ще гарячкувати і пропускаємо через овочеву
млин, якщо така є. Якщо ні-через сито. Головне-забудьте
про існування міксера або блендера
● щоб молоко не приставало до дна сотейника, налийте спочатку трошки
вода. Потім додайте жирне незбиране молоко 200-300 мл і доведіть до
кипіння.
● картоплю акуратно перемішуйте в каструльці і поступово додавайте
250 гр охолодженого вершкового масла, нарізаного шматочками.
● Слідом поступово введіть гаряче молоко
● На початку пюре перемішуйте лопаткою-дерев'яною або силіконовою, а
потім збийте віночком, продовжуючи додавати молоко.
Цей рецепт розрахований на 1 кг картоплі. І нічого страшного, якщо пюре вийде жирним — так і повинно бути. Всього три столові ложки такого пюре принесуть нереальну кількість задоволення.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал " Знай.ua",
Також " Знай.ua" писав,