Засолювання - найпростіший варіант приготування риби. Пропонуємо вам оригінальний рецепт пряного посолу річкової риби. У ньому немає нічого складного, а готовий продукт виходить ще смачнішим, з ароматами перчика і коріандру.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецептом поділились затяті рибалки. Даний варіант домашнього засолювання не розрахований на рибу великого розміру. Тут найкраще підійдуть рибки масою не більше кілограма, які в основному і присутні в уловах рибалок.
Будуть необхідні:
🔸 глибока чашка;
🔸таз або каструля;
🔸 з прянощів: лаврове листя і перець мелений чорний, за бажанням -
мелений коріандр;
🔸сіль.
Приготування:
Рибу промити, потрошити не обов'язково. В таз або каструлю укласти шарами, починаючи з найбільших екземплярів. Кожен шар пересипати сіллю, перцем, лавровим листком і коріандром. І так шар за шаром необхідно викласти всю рибу.
Далі кришкою накрити каструлю (таз) з рибою і поставити під гніт.
Тепер каструлю потрібно прибрати в прохолодне місце і залишити засолюватись на 3-4 дні.
По закінченні цього часу, рибу промити від надлишків солі. Найпростіше це зробити, поставивши каструлю в ванну, і відкривши холодну воду. Коли вода в каструлі зробиться прозорою - значить, риба промилась.
Залишилося розкласти рибу на стіл, застелений серветками. Після того, як риба пов'ялилась 3-4 години, вона готова до вживання.
Готова риба має відмінним смаком і приємний апетитний запах. Вона ідеально смакуватиме з відвареною картопелькою.
Така рибка може до двох тижнів зберігатися в холодильнику.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як зробити бюджетну смачну намазку на хліб
Як повідомляв портал Знай.ua, найпростіший рецепт квашеної капусти, як готували наші дідусі й бабусі
Також Знай.ua писав, як приготувати легендарну козацьку медовуху в домашніх умовах