Смачну ароматну грудинку можна легко засолити в домашніх умовах. Таке блюдо прекрасно підійде не тільки для свят і стане кращим доповненням до обіду з тарілочкою борщу і часником. Пропонуємо вам простий рецепт, з яким впорається навіть починаюча господиня. Для звичайної засолювання необхідна тільки грудинка, сіль, часник і трохи терпіння.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнт:
- шматок свинячої грудинĸи;
- солі;
- часник.
Спосіб приготування:
Ножем зчищаємо з грудинки можливі смітинки. Прибираємо невеликі кісточки. Робимо розрізи уздовж м'яса до самої шкірки кожні 2-3 сантиметри.
Часник необхідно почистити і розрізати на пластинки. Сіль важливо брати тільки велику.
Грудинку потрібно покласти на чистий клапоть матерії, в який потім її і загорнемо. Розсовуємо розріз на м'ясі, посипаємо сіллю, приліплюємо до однієї зі стінок скибочки часнику. З'єднуємо розріз, відкриваємо наступний – і так до останнього.
Сіллю потрібно натерти і зовнішні сторони нашого шматка, посипати зверху і покласти часник. Любителі гострих страв можуть додати перець або інші приправи і теж додати в розрізи разом з сіллю.
Заончончів, щільно загортаємо в тканину, на 8-12 годин залишаємо на столі в кухні, потім прибираємо на сутĸі в холодильник.
Через добу потрібно вийняти грудинку, розгорнути і перекласти на чисту тканину. Трохи додати солі в разі необхідності і знову загорнути в чисту тканину, відправити в холодильник ще на добу.
Тепер грудинка готова. Можна очистити зайву сіль і подавати до столу. Якщо не з'їли блюдо за один раз, то зберігати його варто в морозилці.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, ловися велика і маленька, рецепт пряного засолу річкової риби.
Як повідомляв Знай. ua, рецепт гарбузового супу від французького шеф-кухаря.
Також Знай. ua писав, що рецепт макаронної запіканки, яку колись готували в дитсадках.