Якщо ви досі не готували гриби в соусі чилі на зиму, то обов'язково варто спробувати. Навіть не сумнівайтеся, вийде дуже смачно! Проте надзвичайно важливо обрати якісні гриби. Чудово підійдуть лісові: опеньки, білі, польські, моховики, вовнянки, підберезники.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом грибів у соусі чилі поділився сайт "Меню дня".

Гриби в соусі чилі, фото: кадр з відео
Гриби в соусі чилі, фото: кадр з відео

Гриби в соусі чилі, фото: кадр з відео
Гриби в соусі чилі, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз

Львів'яни врятували від страшної долі 13 малюків: "Хотіли зняти шкури"

Біллі Айліш розповіла, як взяла у рот у 15 років: "Помістився повністю"

Тіна Кароль показала розваги з неідеальною фігурою: "Як песика"

Святий Пантелеймоне, порятуй від хвороб! Потужна молитва від усіх недуг

Показати ще

Інгредієнти:

  • Варені гриби -1 кг
  • Ріпчаста цибуля — 1 кг (ріжемо півкільцями)
  • Томатний соус чилі - 500 г - 2 пачки
  • Олія рослинна без запаху - 100 мл
  • Оцет столовий — 9% - 80-100 мл
  • Цукор - 1 ст. л. або на ваш смак, оскільки соус солодкуватий
  • Сіль - на смак (не більше 1 ст. ложки)
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Чорний перець горошком - 6 шт.

Приготування:

Варимо гриби як зазвичай. Добре їх промиваємо під проточною водою, занурюємо в холодну воду і на плиту. Досить буде 40-50 хвилин на помірному кипінні. Зливаємо воду і ріжемо на середні шматочки.

На розігріту з маслом сковороду викладаємо цибулю і обсмажуємо до м'якості. Всі інгредієнти складаємо у велику каструлю і перемішуємо. Варимо суміш на середньому вогні протягом 30 хвилин.

Гарячу закуску викладаємо у стерилізовані банки, закриваємо, вкутуємо і чекаємо охолодження. Зберігати такі гриби можна просто у квартирі.

Гриби в соусі чилі, фото: кадр з відео
Гриби в соусі чилі, фото: кадр з відео

Гриби в соусі чилі, фото: кадр з відео
Гриби в соусі чилі, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь