Традиційний зелений борщ варять фактично весь рік - для цього щавель консервують. Але щовесни його
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Способом приготування зеленого борщу поділився
Інгредієнти:
- Жирні свинячі ребра 300-400 г
- Щавель великий пучок
- Морквина 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Коріння: пастернак, петрушка за смаком
- Картопля 2-3 шт.
- Яйце 2 шт.
- Зелень петрушки за смаком
- Масло вершкове 50 г
- Спеції: сіль, перець, лавровий лист за смаком
- Сметана за смаком
Приготування:
Для початку зварити бульйон - зі свинини, можна з курки. Найкраще підійдуть жирні свинячі ребра. Шматки м'яса кинути в 1,5 л води і довести до кипіння, зняти піну. Варити на маленькому вогні 30 хвилин.
Далі додайте крупно порізану моркву, коріння. Цибулю подрібнити на свій смак. Варити свинячий бульйон з овочами ще 20 хв. Зварити круто, тоді охолодити під холодною проточною водою і очистити.
Видалити з готового бульйону коріння пастернаку і петрушки, лавровий лист. Залишити тільки м'ясо, цибулю і моркву. Якщо бульйон варився з курки, треба витягнути з бульйону куряче м'ясо, видалити всі кісточки і м'ясо подрібнити.
Картоплю очистити і нарізати кубиками. Додати її в борщ і продовжувати варити далі. Посолити і перчити. Щавель ретельно вимити під проточною водою, відірвати листочки від черешків. Листочки дрібно нарізати. Петрушку подрібнити. Яйця нарізати на великі шматочки.
Коли картопля практично зварилася, кинути нарізаний щавель. Варити на середньому вогні не більше 3-4 хв. Додати нарізану зелень і яйця. Варити ще 2 хв. Після цього, важливий і обов'язковий момент - додати шматочок справжнього вершкового масла. Це додасть зеленому борщу неповторний смак.
Кип'ятити ще 1 хв і відразу зняти з вогню. Страва повинна настоятися, для цього знадобиться близько 10-15 хв. Подавайте зі сметаною та свіжим хлібом.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,