Гречка стала фактично незамінним
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Зокрема, гречка сприяє покращенню роботи органів травлення, зміцнює стінки судин, насичує організм залізом. Вона також містить корисні вітаміни В1, В2, В9, РР, Е. Останній є важливим антиоксидантом, який збагачує кров киснем. Гречка насичена цінним білком.
Щоб каша вийшла по-справжньому смачною, ароматною та розсипчастою, необхідно дотримуватися певних правил приготування.
Інгредієнти:
- гречка - 1 стакан;
- вода - 2 стакани;
- сіль - 1/3 ч. л.;
- вершкове масло - 40-50 г.
Приготування:
Спершу гречку потрібно перебрати. Деколи перед варінням крупу прожарюють на сковорідці, щоб розкрити аромат і смак крупи, але цей етап не є обов'язковим. Для цього знадобиться лише 3-4 хв.
Перед початком приготування гречки також непогано замочити її. Але чим довше крупа замочується, тим більш розвареною вона вийде. Цей етап значно прискорить процес приготування каші.
Якщо ви замочували гречку, то тепер потрібно долити таку кількість води, щоб вона покривала крупу повністю. Тоді поставити гречку на малий вогонь. Якщо ж гречку не замочували, потрібно додати води удвічі більше, ніж круп.
Зазвичай гречка вариться близько 25-30 хвилин, а замочена - 15-20 хв. Щоб крупа не втратила смакові властивості, під час варіння не варто її помішувати. Коли води в каструлі залишиться зовсім небагато, саме час додати сіль та масло. А тоді зменшити вогонь до мінімуму. Продовжуйте варити гречку під закритою кришкою до готовності.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо, як приготувати
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,