Однією з головних закусок на столі є домашня оселедець на скибочці чорного хліба, яку ще можна приправити цибулькою. Цей рецепт досить простий, що не заважає рибці вийти неймовірно смачною.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Для приготування береться свіжоморожена оселедець, яку необхідно очистити і засолити в банку разом з овочами. А для додання рибі неповторного смаку, додаються часточки лимона. Інгредієнти розраховані на ємність об'ємом 1 л.Вам знадобляться дві оселедця, одна морква і стільки ж лимона, 2 одиниці цибулі. Також 5-6 лаврових листочків, за смаком додається чорний мелений перець, а також 3-4 чайні ложки солі і 5-6 ч.л. цукру.
Дощечку слід замотати в целофановий пакет, після чого відокремити голову від оселедця, Очистити тушу від нутрощів і кісток, і зняти шкірку. Отримане філе потрібно нарізати на шматочки. Морква очищається і натирається на крупній тертці, цибуля і великий лимон — нарізаються кружечками.
Береться банку і на її дно викладається жменю моркви і 3-4 кружечка цибулі. Все це посипається перцем, сіллю і чайною ложкою цукру. Наступним шаром додаються 2 лаврових листки і щільно укладається шар оселедця, яку необхідно посолити (приблизно 0,5 чайної ложки).
Риба накривається трьома скибочками лимона, шари згодом повторюються, починаючи з моркви. Вміст злегка утрамбовується і зверху накривається лимоном. Банку закривається капроновою кришкою і відправляється в холодильник дня на 3-4. Однак слід періодично перевертати банку, що дозволить соку рівномірно розподілитися по всіх верствах.
Перед подачею оселедець обов'язково повинна бути полита рослинним маслом.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, феєрична закуска з баклажанів: елементарно, недорого, гостренько.
Як повідомляв "Знай.ua", млинці зі смаком піци: 15 хвилин біля плити і ви забудете дорогу в фаст-фуд.
Знай.ua писав, гриби в гострому соусі "Чилі": пікантна заготівля на зиму.