Важливо вибирати макарони, пасту з твердих сортів пшениці. Їх можна вживати навіть людям на правильному харчуванні, адже вони корисні і менш калорійні.

Читайте Знай в Google News!

Важливо при приготуванні макаронів дотримуватися пропорції. Якщо ви просто кип'ятите воду, соліть на око і додаєте випадкову кількість макаронних виробів, ризикуєте зіпсувати блюдо. Не потрібно гадати, адже ідеальний баланс вже знайдений. На кожні 50 г макаронів влийте 500 мл води і додайте третину чайної ложки солі.

Сіль потрібно додавати в гарячу, але не киплячу воду. Але на пасту повинна впливати пікова температура води, а сіль цю температуру знижує. Тому макарони і злипаються.

Важливо дотримуватися часу варіння. Воно вказується виробником на упаковці. Все залежить від сорту макаронів. В основному цей час коливається від 5 до 7 хвилин.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Промивати не потрібно. Ця технологія вже давно залишилася в минулому. Після варіння потрібно змити зайву воду, додати масло або соус і подавати до столу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Як правильно зварити каву в турці, тонкощі і секрети приготування.

Як повідомляв Знай. ua, сніданок, обід і вечеря за 20 гривень, як дешево і смачно нагодувати всю сім'ю.

Також Знай. ua писав, що як зробити фарш без м'ясорубки, котлети і голубці готуються в два рази швидше.