90-ті для багатьох українців були найважчим періодом у житті. Декому зарплату затримували на кілька місяців, іншим виплачували її товаром. І це при тотальному дефіциті і застої в суспільстві. Через це рецепти 90-х - дешеві і з обмеженими інгредієнтами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Щоб поласувати солоденьким дітлахи змочували скибочки хліба водою і просто макали його в цукор. Це далеко не всі рецепти 90-х, які здатні здивувати.
Суп "Галіна Бланка"
Інгредієнти:
1 яйце
1 скл. борошно
4 картоплини
1 цибулина
1 морква
1 бульйонний кубик
1,5 л води
Сіль за смаком
Зелень за смаком
Спосіб приготування
Як приготувати густий і наваристий бульйон з нічого? Дуже просто! Очистіть овочі. Картоплю наріжте кубиком і відправте в каструлю з водою. Доведіть до кипіння. Варіть хвилин 20.
Тим часом пересипте борошно в тарілку. Вбийте туди ж яйце. Перемістіть його з борошном до утворення дрібних грудочок. Ці грудочки підсушіть на сковороді.
На окремій сковорідці розігрійте масло. Обсмажте в ньому натерту на середній тертці моркву і нарізану дрібним кубиком цибулину. Зажарку і грудочки пересипте в каструлю.
Туди ж відправте бульйонний кубик. Перемішайте все і готуйте ще хвилин 10 на повільному вогні. В кінці пересипте до супу рубану зелень, подавайте блюдо до столу.
Суп "Студентський" з плавленого сиру
Інгредієнти:
1 морква
3 цибулини
3 картоплини
2-3 плавлених сирка
1,5 л води
20 г зелені
Соняшникова олія за смаком
Сіль за смаком
Спеції за смаком
Спосіб приготування:
Овочі очистіть. Моркву натріть на крупній тертці, а цибулю наріжте дрібними кубиками. Розігрійте на сковороді ложку масла. На ньому обсмажте моркву з цибулею.
Картоплю наріжте кубиком, пересипте в каструлю з водою. Доведіть до кипіння і варіть хвилин 20. Потім пересипте до картоплі зажарку. Посоліть і приправте за смаком.
Плавлений сир наріжте дрібним кубиком або натріть на крупній тертці. Пересипте в каструлю і перемішайте. Чим більше буде сиру, тим густіше вийде суп.
Варити ще хвилин 5, а потім вимкніть вогонь. Подавайте Студентський суп до столу, прикрасивши рубаною зеленню. Сухарики теж будуть до речі.
Цибулевий салат
Інгредієнти:
1-2 цибулини
1 скл. вода
20 г петрушки
Соняшникова олія
Сіль за смаком
Спеції за смаком
Спосіб приготування
Як і в ті складні часи, так і сьогодні цибулю можна знайти на кухні навіть у найбіднішої господині. Головне-це знати, як його смачно приготувати.
Цибулину очистіть і розріжте надвоє. Наріжте овоч тонкими півкільцями і залийте окропом. Через хвилину рідина відцідити, а цибулю пересипте в салатницю.
Заправте овоч маслом, посоліть, додайте зелень і спеції за смаком. До слова, цибулю можна заправити як маслом, так і майонезом або сметаною.
Печиво на розсолі "копійчане"
Інгредієнти:
230 мл розсолу
230 мл соняшникової олії
100-150 г цукру
3-3, 5 скл. пшеничного борошна
1 ч. л. соди
Спосіб приготування
Для приготування фірмового печива з 90-х вам знадобиться помідорний розсіл. Деякі господині готують і з огіркового, але смак виробів буде відрізнятися.
Перелийте розсіл в глибоку миску. Туди ж додайте рослинне масло і цукор. Просійте борошно. Додайте до суміші негашену соду і замісити інгредієнти ложкою.
У вас вийде досить еластичне м'яке тісто. Скачайте його в пласт і за допомогою форм виріжте фігурки. Їх в свою чергу перемістіть на вистелений пергаментом деко.
Готуйте печиво на розсолі в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Воно не повинно бути занадто рум'яним. Як тільки тісто затвердіє, діставайте вироби з духовки.
Пиріг "Чайний"
Інгредієнти:
1 ч. л. чорного чаю
1 скл. вода
3 ст. л. варення полуничного
80 г цукру
3 ст. л. соняшникової олії
200 г пшеничного борошна
0,5 ч. л. розпушувача
Спосіб приготування:
У склянці окропу заваріть чай. Потім вийміть листя. Чай перелийте в глибоку миску. До нього додайте варення і цукор. Його кількість визначайте самі, в залежності від солодощі варення.
У цю ж миску додайте соняшникову олію, просійте борошно. Далі господині з 90-х додавали соду, погашену оцтом. Але ви можете додати замість неї розпушувач.
Ретельно перемішати ложкою до однорідності. Повинно вийти злегка рідке тягуче тісто карамельного кольору. Перелийте його в форму, заздалегідь змащену маслом.
Випікайте чайний пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці півгодини.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Раніше повідомляли, топ-13 кулінарних лайфхаків від кухаря-віртуоза Джеймі Олівера: їжа як мистецтво.
Як повідомляв Знай.uа, як приготувати макарони, щоб вони не злиплися і не розвалилися: маленькі хитрощі.
Знай.uа писав, ви закохаєтесь в цей спосіб: як приготувати листкове бездріжджове тісто за 10 хвилин.